Старовинний насип знаходиться поблизу Гайсинської міської ради

Археологи на Вінниччині досліджують скіфський курган

25 червня 2018, 19:13

Старовинний насип знаходиться поблизу Гайсинської міської ради

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Археологи на Вінниччині досліджують скіфський курган

  адміністратор   Додати коментар

Археологи розпочали дослідженні кургану скіфського часу, який знаходиться неподалік Гайсинської міської ради. Про це повідомили на сайті археологічної служби, інформує Vlasno.info.

Пам'яткоохоронні роботи будуть проводити на вказаній ділянці в зв'язку з інтенсивним розвитком міста та забудові нових будівель. Аби зберегти об'єкт культурної спадщини археологічна група обстежить не тільки курган, а і територію поблизу.

Зазначається, що розкопки на вказаній території проводили ще у ХІХ ст., потім курган досліджував місцевий археолог М. Лобай. Також, тут виявлені сучасні грабіжницькі вкопи.

За словами молодшого наукового співробітника Богдана Сало, курган не повністю розкопали у 1978 році, коли свої дослідження проводив місцевий археолог. З'ясувалось, що східна та західна частина насипу зберіглась, а на території об'єкту безліч «свіжих» грабіжницьких ям. Він також зазначив, що дослідження базуватиметься на попередніх роботах на цьому об'єкті та його теперішнім станом.

Поблизу цього кургану археологи виявили і інші, до цього не зафіксовані насипи, які зникають через оранку. Про них було повідомлено у відповідний орган охорони культурної спадщини.

На початку розкопок дослідники виявили уламки старовинного керамічного посуду та фрагмент свердленої сокири.

Читайте також: 242 роки тому російські війська зруйнували Запорізьку Січ.

 

 

Фото: ras.gov.ua


  адміністратор   25 черв. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення