video-vlasno

Вісім разів Ананій Волинець звільняв місто на Вінниччині

24 жовтня 2018, 20:03

За голову родоначальника повстання на Поділлі 1919-1920 років Ананія Волинця більшовики оголосили велику грошову винагороду

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вісім разів Ананій Волинець звільняв місто на Вінниччині

  Vlasno.info   Додати коментар

Нації творять свою історію. Одні – борються за незалежність та розвиток держави. Інші – знищують, набуте кров'ю та потом. Історія української нації початку XX століття – чорна смуга страшного геноциду. Україну хотіли зацькувати, загарбати, знищити. Проте, український імунітет, який загартовувався протягом століть, особливо з часів козаччини, проявив себе через патріотів, які були здатні на героїчні подвиги та самопожертву, заради свободи.

Боротьбу за волю України вели національно-визвольні повстанські загони. Серед них – з одного боку, спокiйний та розсудливий, з іншого – енергiйний та рiшучий яскравий отаман та підполковник Ананій Волинець, командир полків Армії УНР. Він був одним iз перших повстанцiв на Подiллі.

Народився Ананій Волинець 1 жовтня 1894 року в багатодітній селянській родині у селі Карбівка. Нині – це Гайсинський район Вінниччини.

Агронома за фахом, Волинця, як авторитетного діяча, при тимчасовому Уряді 1917 – го, призначають начальником Гайсинської повітової міліції.

А у період 1919-1920 років Ананій Волинець стає одним із найяскравіших керівників національно-визвольної боротьби УНР.


  Vlasno.info   24 жовт. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення