Відкрита школа історії фото

Про гібридну та інформаційну війни говоритимуть історики з вінничанами

22 лютого 2016, 18:25

У Вінниці історики говоритимуть про інформаційну війну та українсько-польські стосунки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Про гібридну та інформаційну війни говоритимуть історики з вінничанами

    Додати коментар

12 та 13 березня відбудеться Вінницька сесія Всеукраїнського проекту "Відкрита школа історії", повідомляє Vlasno.info.

Протягом двох днів вінничани зможуть поспілкуватися як із вінницькими, так із вітчизняними та європейськими істориками. Із Польщі до Вінниці приїдуть Роберт Рибак та Пшемислав Марцін-Жуковскі. Свою книгу "Гібридна війна: вижити і перемогти" презентує вінничанам кандидат політичних наук Євген Магда.
Євген Магда фото
Євген Магда


Із вінницьких істориків запрошено Олександра Федоришена, Ольгу Коляструк, Олександра Дмитрука, Олексія Струкевича.

Головні теми Вінницької сесії: україно-польські стосунки ("Річ Посполита — Козаччина", "Пілсудський — Петлюра (період визвольних змагань 1917-1921 років)"), аналізуватимуть ситуацію, що склалася в країні. Наприклад, про інформаційну війну та протидію її, а історик з Луганської області Геннадій Єфіменко спілкуватиметься про формування східних кордонів України.

Вперше вінничани матимуть змогу послухати про таємниці подільської Козаччини з уст історика Олександра Дмитрука.

– Мета нашого проекту – популяризувати "публічну історію" та змінити формат вивчення історії: не науковці для науковців, а науковці для громадськості, – розповідає менеджер проекту Ольга Дмитрук. – Якщо люди не знають історію, то й вимагати від них здорового глузду та розумного підходу до сучасної політики не можна.
Відкрита школа історії фото

Захід спрямований на розвінчання історичної міфотворчості та ідеологізації історії. Інформація, яку отримають слухачі, допоможе орієнтуватися у тих історичних темах, що зараз стають об'єктом маніпулювання під час інформаційної війни та політичних дискусій.
Проект є некомерційним та позаполітичним.

– Політиків запрошувати будемо, але якщо вони виступатимуть не від імені політичної сили, а як представники громади, – запевняє пані Ольга. – Історія – це не пластилін, який кожна партія може зіжмакати на свій смак. Історія – це повітря, яке кожному з нас життєво необхідне.
Відкрита школа історії фото

Організатори проекту хочуть створити платформу, на основі якої в подальшому регулярно будуть проводитись відкриті лекції з істориками, політологами, журналістами, громадськими діячами.

"Відкрита школа історії" – це спільний громадський проект від ГО "Патріотичні ініціативи" та громадського проекту "Likбез. Історичний Фронт".

Зареєструватися на Вінницьку сесію Відкритої школи історії можна тут


Фото зі сторінки "Відкритої Школи Історії" у соцмережі Facebook

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення