Сашко Подолян фото

«Мама вчить бути людиною і не зазнаватися», – шаргородський «соловей» про життя після шоу «Маленькі гіганти»

27 травня 2016, 08:32

Сашко Подолян розповів про нові проекти, виступ з Робертіно Лоретті та плани на майбутнє

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Мама вчить бути людиною і не зазнаватися», – шаргородський «соловей» про життя після шоу «Маленькі гіганти»

    Додати коментар


Шаргородський «діамант» 12-річний Олександр Подолян, який став відомим своїм унікальним голосом на проекті «Маленькі гіганти», взяв участь у зустрічі з талановитою молоддю «Таланти Поділля  2016». Кореспонденту Vlasno.info Сашко розповів про нові проекти, виступ з Робертіно Лоретті та плани на майбутнє.

Після виступу Олександр з його учителькою по вокалу Любов'ю Подоляк збирають речі в одній із гримерок за кулісами сцени Вінницького музично-драматичного театру. На зауваження про співзвучність прізвищ з учнем вчителька, сміючись, каже, що її часто запитують чи вони, бува, не родичі.

– Я завжди відповідаю, що Сашко – мій духовний син,  каже жінка.
Сашко Подолян з вчителькою фото
Любов Подоляк та Сашко Подолян


Олександр, зніяковівши у перші хвилини від запитань, розповідає, що життя після проекту практично не змінилось. Він і далі займається вокалом двічі на тиждень. Окрім того – грою на фортепіано та народними танцями.

– Від проекту я був у захваті. Все, що там відбувалось, здавалось сном, мрією, і було ніби не насправді,  описує свої враження хлопець.

А от для вчительки різниця у вміннях Сашка до проекту і після стала помітною: учень став ще менше боятися сцени.

– І до проекту я б не сказала, що він аж надто сильно її боявся. В ньому природою якось так закладено, що коли він бере до рук мікрофон і виходить на сцену, його страх пропадає,  розповідає Любов Пантелеймонівна.

Після шоу в Олександра розпочалось доволі насичене творче життя. А про виступ зі світовою зіркою Робертіно Лоретті Олександр згадує з особливим захопленням. (Місяць тому Олександр Подолян виконав пісню «Santa Lucia» з Робертіно Лоретті. Ініціатором виступу в дуеті став сам італійський співак, який почув про обдарованого хлопця і запропонував заспівати разом – авт.)

– У нас був усього день, щоб потренуватися. Робертіно дав мені майстер-клас, показав, як співати. Казав, що бачив багато обдарованих дітей, але таких, як я, ще не зустрічав. Мені це запам'яталося, адже почув таку похвалу від всесвітньо-відомої зірки. Я навіть не чекав. За кулісами трохи було лячно, але, коли вийшов на сцену, таке враження, що зал пустий і тільки ми з Робертіно вдвох на сцені стоїмо, пригадує Сашко.





Талант помітила мама

Олександр родом із села Гибалівка, що за кілька кілометрів від Шаргорода. Окрім творчої роботи, щодня допомагає батькам по господарству. І, за словами хлопця, вони теж «щеплюють» його від «зіркової хвороби».

– Кажуть, що не можна зазнаватися,  розповідає хлопець, опустивши очі. – Що найперше треба бути людиною, розвивати хороші якості характеру.

Саме мати першою помітила талант хлопця. Коли йому було близько 5 років, вона почула, як він бігаючи по дворі, щось співав. Вчителька ж, коли почула Сашка, зрозуміла, що в нього унікальний талант.

– В нього природою було закладено такий голос, з низькими нотами, а не як у звичайної дитини,  пригадує Любов Пантелеймонівна.  Я шукала, де, в яких творах, він може відтворити їх. Колеги дивувалися, казали, що ми беремо занадто «низько», а де ж верхні ноти? А це його така природа.

На конкурсах був «неформатом»

Проте, на різних конкурсах Сашко був «неформатом», хоча і перемоги, і премії має. Але по-справжньому помітили хлопця минулого року в Києві на музичній олімпіаді «Голос країни». Там він отримав першу премію – золоту медаль.

– Він був одним з двох претендентів на Ґран-прі. Сашкові було 11 років, а іншому – тенору – тридцять. Гран-прі ми не здобули, але Сашу запросили на проект «Маленькі гіганти».

Перехідний вік у Сашка ще не почався, але він – не за горами. А з ним прийде і мутація голосу. Вчителька сподівається, що її учневі це не завадить.

– Навіть при мутації треба дуже обережно, але все одно займатися вокалом. Якщо є майстерність і знання, то все буде в порядку. А вже щодо тембру голосу – будемо бачити, як природа дасться взнаки,  каже педагог.
Сашко Подолян фото

Вчителька запевняє, що лінощів у хлопця немає, бо свою справу він любить.

– Коли займаємося тет-а-тет, він веде себе по-одному. Але тільки з'являються слухачі і глядачі, Сашко змінюється моментально: включається харизма, і він звучить геть інакше. Наче у ньому якась кнопочка десь нажимається.

На запитання, де ж у нього знаходиться та кнопка, яка його перемикає, хлопець знов ніяковіє, опускає голову і каже, що не знає.

– Я виходжу на сцену, люди мене підтримують і я їм віддаю свою енергію, всі емоції. Не боюся зовсім. Відчуття на сцені різні, все залежить від пісні. Буває, ніжне, ліричне, а буває – сильне, драйвове,  описує Сашко.

Куди піде навчатися після школи, хлопець не визначився. Мовляв, ще зарано. Але розвивати свій талант планує і надалі.

Коли Олександр з учителькою виходять з театру, хлопця впізнають вінничани, підходять до нього, розповідають, що вболівали за нього на шоу і просять сфотографуватися з ним. Сашко погоджується, хоча помітно ніяковіє: до надмірної уваги поза сценою він ще не звик.
Сашко Подолян фото

Фото Тамари Тисячної

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення