Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Маленькі Мовчани спілкуються із знаменитостями та першими особами країн всього світу

    Додати коментар

Напередодні новорчіних свят будинок 10-річної Марійки, 14-річного Бориса та 15-річного Павла Мовчанів із міста Ковель Волинської області схоже на поштове відділення, де вони виготовляють авторські листівки із привітаннями для королів та королев, президентів, голівудських зірок та багатьох знатних персон всього світу, з якими листуються вже третій рік поспіль.


 — Кому писали листівки цього року?

Марійка:  Цього року писали Королю Саудівської Аравії, султану Брунею, імператору Японії, королю Малайзії та багатьом іншим.
Павло:  Писали також нашому президенту, вітали його з Новим роком та Різдвом Христовим. Також запрошували у гості.

— А що пишете у своїх листах?

Марійка:  Ми вітаємо їх з новорічними святами та запрошуємо у гості до себе, щоб усіх зібрати за круглий стіл і щоб вони допомогли встановити в Україні мир.

— Хтось погодився приїхати у гості?

Марійка:  Так погодилася королева Нідерландів Беатрікс, але написала, що не може приїхати, бо 30 квітня зреклася престолу.

— Як обираєте знаменитостей, яким пишете листівки?

Марійка:  Наше листування з відомими людьми, насправді, почалося з того, що я не вірила, що існують справжні королі та королеви, тоді ми вирішили написати листа Королеві Великобританії Єлизаветі ІІ. І навіть, не вірили, що нам дадуть звідти відповідь. Але, коли все ж прийшов лист-відповідь від неї ми вирішили дружити з усіма королями та королевами. А ще ми цього року писали голівудським акторам, наприклад, Анжеліні Джолі, Бреду Піту, Леонардо Дікапріо та іншим.
Павло:  Ми дуже хочемо подружитися з акторами і щоб вони знялися у нашому фільмі.

— Який фільм знімаєте?

Павло:  Фільм називається "У пошуках щастя". Він про дітей, які шукали щастя. Головні герої — діти. Почали знімати його кілька місяців
тому, але немаємо достатніх ресурсів, часу, бо навчаємось, камери аби закінчити його.
Борис:  Але зараз я працюю над тим, щоб у нас були кошти для того, щоб закінчити цей фільм.
Марійка:  Ще ми знаємо, що у Петра Порошенка є власний телеканал "5канал", ми б хотіли, щоб наш фільм показали на цему каналі.

 Цього року, крім листівок, ви присвоювали також почесні звання "Людина добра, свободи та світла" кому саме і за що їх обрали?

Павло:  Людям, які роблять добрі справи і коли вони братимуть ту грамоту згадуватимуть, що є такі люди, які вважають, що вони зробили добро і робитимуть ще більше добра. Надіслали їх Адреано Челентано, Паоло Коельо, Ангелі Меркель, Єлизаветі ІІ, Барако Обамі та іншим. Наприклад, Челентано обрали, бо він бореться за правду, Меркель — допомагає встановити мир у країні.

— Кому із українських знаменитостей писали, крім Петра Порошенка?

Борис:  Віталію Кличку та Леоніду Кучмі. Кучма, навіть, подарунки нам прислав кожному по рюкзаку всередині із цукерками.
Як ставляться до вашої діяльності друзі, брати сестри, адже вас загалом у сім'ї 11 дітей?
Павло:  Нас всі підтримують. Брати та сестри, коли мають час допомагають нам. Всі листи ми надсилаємо англійською мовою, то вони нам із перекладами теж допомагають. Крім того, ми самі поглиблено вивчаємо англійську, щоб мати змогу вільно спілкуватися із іноземними знаменитостями.

— Скільки грошей витрачаєте на листівки?

Марійка:  Цього року витратили близько однієї тисячі гривень. Влітку ми збираємо гриби ягоди, продаємо і маємо гроші. Борис ще працює на будівництві.

— Що потрібно зараз Україні для встановлення миру?

Марійка:  Треба, щоб люди прощали, підтримували, вміли любити один одного.
Павло:  Щоб був мир треба, щоб люди не сварилися і мали спільну думку.

— Чим вам вдалося прихилити увагу перших осіб країн всього світу?

Марійка:  Я думаю, що їм ще ніхто не писав з України, такі маленькі, як ми не вітали зі святами.

— Ви виховані, розумні, ввічливі, а чого навчають вас батьки?

Борис:  У вільний час допомагаю нашій сусідці, вона вдова, по господарству.
Марійка:  Допомагаємо батькам по господарству.

— Що потрібно для того, щоб здійснювалися мрії?

Марійка:  Я "Королева мрій" і мені ніхто не може перешкодити у їх здійснені. Для того, щоб вони здійснювалися потрібно багато старатися — вчити англійську, збирати кошти, щоб батьки були задоволені тобою і тоді, можливо, вони дадуть кошти на здійснення мрії. Дехто, коли мрія не збувається якийсь час опускає руки, але не можна здаватися, треба впевнено йти до мети.

— Ким мрієте стати у майбутньому?

Марійка:  Політиком та дипломатом, буду боротися за права дітей та за мир у всьому світі.
Борис: - Я буду відповідати за фінанси у нашій організації "Дитячі мрії" і заробляти гроші на те, щоб робити добро. Ще мрію побудувати притулок для дітей, які не мають, де жити. Також відкрити там школу, щоб діти могли навчатися та отримувати знання.
Павло:  Хочу бути голівудським актором.

— Що побажаєте Україні і українцям?

Павло:  Україні побажаємо, щоб ніколи не здавалася, а українці, щоб ніколи і нічого не боялися і впевнено йшли до мети.
Марійка:  Щоб був в Україні мир, щоб люди любили одне одного і дружили.
Борис:  Бажаю, щоб українці, незвааючи на будь-які складнощі йшли вперед і тільки вперед.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення