Митець «відсидів» у радянських таборах за участь в ОУНівському підпіллі, а після амністії оселився на Вінниччині

Митець-ОУНівець Григорій Патрак став почесним громадянином Калинівки

27 червня 2020, 20:27

Митець «відсидів» у радянських таборах за участь в ОУНівському підпіллі, а після амністії оселився на Вінниччині

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Митець-ОУНівець Григорій Патрак став почесним громадянином Калинівки

  адміністратор   Додати коментар

Композитору, поету, дирегенту та хормейстеру, скрипалю та художнику Григорію Патраку присвоїли звання почесного громадянина міста Калинівка. Як повідомляє видання Na Парижі, Патрак оселився у Калинівці у 1950-х. 

105560602 751048672308784 84754586528547799 o

«У Калинівці Григорій Патрак оселився наприкінці 1950-х років після звільнення із концтаборів, куди його у 1948 році запроторила радянська влада за участь у бандерівському підпіллі.

А родом пан Григорій із Тернопільщини. Народився 1929-го року в родині активних членів ОУН. Із раннього віку він сам долучився до національно-визвольного руху та був членом юнацтва ОУН.

Про це на урочистостях з нагоди вручення відзнаки калинівчанам нагадав представник Українського інституту національної пам'яті на Вінниччині Богдан Галайко», - йдеться у повідомленні

Після амністії та переїзду до Калинівки, Григорій Патрак почав працювати у місцевому будинку культури. Тут одружився, став батьком трьох дітей. Відроджував у місті хорове мистецтво. Автор понад пів тисячі музичних творів та обробок народних пісень, учасник літературного об'єднання "Калинове намисто". Автор двох збірок ""Вірую та "Голос душі". Має чимало відзнак та нагород.

 


  адміністратор   27 черв. 2020 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення