найменша жінка України Світлана Шевчук фото

Найменша жінка України плете браслети та любить детективні романи

03 листопада 2015, 18:52

Світлану Шевчук із Козятинського району офіційно визнали найменшою жінкою

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Найменша жінка України плете браслети та любить детективні романи

    Додати коментар

Світлана Шевчук із села Лозівка Козятинського району Вінниччини стала найменшою жінкою України, маючи зріст 79 сантиметрів. У Світлани — вроджене недорозвинення кінцівок та деформація грудної клітки. У травні цього року їй виповнилось 40 років, але травму вона отримала ще під час народження. Тому жінка може лише лежати та робити нескладні справи руками. Проте, оптимізму не втрачає. По телефону її голос бадьорий та водночас схвильований.

Світлана розповідає, що на рекорд її "подало" керівництво району. Про те, що стала рекордсменкою, Світлана дізналася ще у червні. Каже, що оголошення результатів мало бути приурочене до Дня Незалежності, але не склалося.

Світлана має сторінки практично у всіх соцмережах: однокласниках, фейсбуці, вконтакті та твітеррі. Число друзів її уже перекинулось за чотири тисячі.

— Маю телефон та планшет, — розповідає Світлана. — Спілкуюся з друзями по телефону. А коли хочу подивитись відео, беру планшет.

В одному з інтерв'ю Світлана зізнавался, що дуже любить, коли до неї приходять гості, тому вдень вона старається не засинати, щоб нікого не пропустити.
найменша жінка України Світлана Шевчук фото
Фото з сайту Козятинської районної держадміністрації


Кожен день Світлана починає із молитви. А ще — плете браслети із бісеру та любить читати.

— Плету простенькі браслетики, — розповідає Світлана. — Ношу їх сама, нікому не продаю. Читаю журнали із книг люблю детективи та любовні романи.

Проте, через свій стан жінка має і певні потреби. Наразі їй потрібен візок з автоматичним управлінням, яким би вона могла керувати сама. Попередній, який придбали кілька років тому, уже майже вийшов із придатності.

— У них термін придатності — 2-3 роки, — каже жінка. — До того ж, потрібен міцний, під мою вагу: 40 кілограм. Але у нас в Україні таких не виготовляють. Скоріш за все треба купувати за кордоном. Скільки коштує такий — не знаю, але, мабуть, дуже дорогий.

Охочі допомогти Світлані із придбанням візка можуть писати їй у соцмережі або телефонувати до редакції Vlasno.info: (0432) 69-49-81, 093-83-70-115, 097-76-98-568.


Головне фото зі сторінки Світлани Шевчук у соцмережі Фейсбук

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення