блокування львівського сміття у Погребищі фото

На Вінниччині активісти вимагають, щоб Садовий особисто приїхав за «львівським сміттям»

04 жовтня 2016, 19:45

Активні погребищани перекрили дорогу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині активісти вимагають, щоб Садовий особисто приїхав за «львівським сміттям»

    Додати коментар

Сьогодні близько 16.30 мешканці Погребища перекрили дорогу між містом та міським сміттєзвалищем. Про це Vlasno.info стало відомо від представниці Спілки активних погребищан Катерини Ситнюк.

– Досі ми продовжуємо блокувати шість фур, які не встигли висипати сміття. Зараз з них те сміття тече і сморід стоїть. А пустився дощ, то не знаю, що це буде. Потече все в річку Рось, вона тут неподалік. А та впадає у Дніпро, – розповідає пані Катерина. – Буде екологічне лихо. 

Активісти сподівались, що три КАМАЗи, які приїхали сьогодні зранку, заберуть висипані купи сміття.

– Вже й погрузчика пригнали, і сміття завантажили. Приїжджав якісь чоловік, представився, що він від Порошенка. Ніхто у нього документів не питав. Але він пообіцяв, що проплатить вивезення сміття, – продовжує Катерина Ситнюк. – Навіть з вінницького "Ековіна" хлопці приїхали та хотіли допомогти. Мали тільки визначитись, куди те сміття повезуть, і ми б машини відпустили. Але той чоловік поїхав і перестав відповідати на телефонні дзвінки. А тепер й зовсім поза зоною.
блокування львівського сміття у Погребищі фото

Ситуація знову стала незрозумілою. Активісти вирішили, що їх хочуть обманути. Тому перекрили дорогу.

– Ми ходимо по пішохідному переходу. Зібралось сімдесят людей, а буде ще більше. Всі обурені тими подіями, що відбуваються біля нашого міста. Тому ми хочемо, що мер Львова Андрій Садовий особисто приїхав сюди за своїм сміттям, забрав його та вибачився перед нами за цю ситуацію.

Vlasno.info зв'язався з прес-службою міського голови Львова, але коментаря на даний момент отримати не вдалось. Втім, сьогодні на брифінгу Андрій Садовий заявив, що він не має ніякого відношення до проблем зі сміттям на Вінничині. Мовляв, перевізники самі визначались, куди їм везти сміття.
блокування львівського сміття у Погребищі фото
блокування львівського сміття у Погребищі фото

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Ігор Осадчук зазначив, що засмічена територія площею 213 та 29 квадратних метрів.

– Загалом вивантажили 345 кубів сміття, – каже він. – Ще шість машин, в яких знаходиться 120 тон відходів, заблокували активісти. За документами, відправний пункт — ТОВ "Екосвт" зі Львова, а кінцевий пункт не зазначений. Зі слів водіїв, сміття везли у Київ. А хто перевізник, дізнатись не вдалося.

Активісти теж зізнались, що водії не називають перевізника. Лише постійно телефонують якомусь Руслану.

Нагадаємо, два міста відмовились приймати львівське сміття

Фото надані Катериною Ситнюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення