зараз особливо багато акумуляторів потрапляють на смітник

На відпрацьованих автомобільних акумуляторах у Вінниці можна непогано заробити

16 листопада 2017, 08:00

зараз особливо багато акумуляторів потрапляють на смітник

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На відпрацьованих автомобільних акумуляторах у Вінниці можна непогано заробити

    Додати коментар


Зараз наступає пора року, коли, якщо акумулятор «слабенький», він не дає необхідної сили струму, щоб запустити автомобіль, і тому зараз особливо багато акумуляторів потрапляють на смітник. А даремно, адже акумуляторні батареї відносяться до класу небезпечних відходів, тому їх необхідно утилізувати.

Важливість утилізації акумуляторів у тому, що до їхнього складу входить свинець і важкі метали, і якщо свинець потрапляє в ґрунт або у воду, то він отруює все довкола себе. Тому обов'язково їх треба збирати й відправляти на переробку. Найкраще це робити в співпраці з підприємствами, які мають спеціальну ліцензію на збір небезпечних відходів. На таких підприємства їх збирають у товарну партію й відправляють на великі заводи, які розбирають корпуси й переплавляють пластини на нові акумулятори. Звісно, здавати їх потрібно в чистому сухому вигляді. Очевидно, що здати акумулятор — це набагато вигідніше й екологічно свідоміше, ніж просто вивезти за місто або кинути в смітник. Кожен важить 10-12 кілограмів, а при сучасних розцінках за них дають більше ніж 30 гривень за кілограм. Тобто, перед тим, як придбати новий акумулятор, автовласники повинні постановити собі за правило — цивілізовано позбутися старого. До того ж, вони зможуть заробити на цьому немалі кошти.

Еко-Сервіс дорого купує відпрацьовані акумулятори. Тел (067)783-36-40

Акумулятори бувають свинцеві та нікелеві. Щоправда, нікелевих зараз мало, вони раніше були на великій техніці, на тепловозах, військовій техніці, їх зараз майже немає. А от свинцевих – багато, тому що кількість автомобілів постійно зростає. Крім автомобільних акумуляторів, на особливу увагу заслуговують також батарейки, акумулятори від телефонів тощо. Хоча знайти їх пункт прийому тяжко, адже їх переробляє лише одне підприємство в Україні, у Львові, і туди їх потрібно завозити великими партіями, до того ж, щоб їх взяли, потрібно ще доплачувати. Ця система поки не налагоджена, але колись вона таки запрацює, і до того часу ми не можемо собі дозволити викидати батарейки в ґрунт.

Отже, краще їх поки збирати й віддавати на підприємство разом з автомобільними акумуляторами — просто для зберігання, аби уникнути страшних наслідків для екології. Адже, одна батарейка здатна забруднити довкола себе до двадцяти квадратних метрів ґрунту, зробити його непридатним ні для вирощування культур, ні для пасовищ, ні для забору води з криниць.

Важливо бути екологічно свідомими та починати з малого, аби не наробити великого лиха нашій з вами землі.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення