В Держекоінспекції радять звертатися до Міської ради

У Вінниці на березі Південного Бугу з’явились купи сміття

31 липня 2018, 09:25

В Держекоінспекції радять звертатися до Міської ради

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці на березі Південного Бугу з’явились купи сміття

    Коментарі (2)

На прибережній зоні річки Південний Буг в районі лікарні імені академіка Ющенка лежать купи сміття. Про це повідомив Vlasno.info житель мікрорайону.

smittya 2 1

– Я часто прогулююсь тут із собакою. І вже кілька років підряд спостерігаю однакову картину – сміття, об'єм якого не меншає, а навпаки – збільшується. Кожен може побачити це на власні очі, якщо спуститься до Бугу через кладовище в районі військового госпіталю, – розповідає вінничанин Іван.

smittya 3 1

Він скаржиться, що займається цим питанням ще з минулого року, але сміття як лежало, так і лежить. Те, що немає ніяких змін, спостерігає майже кожен день, адже проживає неподалік.

– Коли зустрічаєте сміття, наприклад, біля річки чи парку, потрібно звернутися у Вінницьку міську раду, тобто до органів місцевого самоврядування (якщо це селище, то до сільської ради). У випадку, якщо вони ніяк не відреагували, то напряму до нас – у Державну екологічну інспекцію у Вінницькій області. Зазвичай вирішуємо подібні питання за тиждень, максимум місяць, в залежності від ситуації, – розповідає заступник начальника відділу, старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області Петро Поліщук.

На звернення пана Івана, яке він подав ще рік тому, 6 грудня 2017 року Державна екологічна інспекція відповіла так: «Виявлені Вами несанкціоновані місця розміщення відходів являються наслідком низького рівня екологічної освіти та відсутністю екологічної свідомості у жителів м. Вінниці».

1 1 1

– Другого липня цього року я вирішив звернутися знову, тільки цього разу через електронний офіс Міської ради. Минулого тижня телефонували, попросили ще раз скинути фотографії, тому що у них вони не відкривались. Незабаром буде місяць, і я все ще сподіваюсь, що мені нададуть відповідь, – додає вінничанин.

zapit 2 2 1

А на берегах однієї із найдовших та найкрасивіших річок України сміття лежить і досі, не дивлячись на минулорічний запит місцевого жителя.

Читайте також: Біля Вінницької набережної річка "задихається" у бруді.

Фото: надані читачами

Коментарі    Оновити список коментарів

Іван Соляр
0 # Іван Соляр 09.08.2018, 14:01
... але зробили вони тільки на словах.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Іван Соляр
0 # Іван Соляр 09.08.2018, 14:00
За посиланням можна почитати відповідь на звернення директора департаменту комунального господарства та благоустрою
.......vmr.gov.ua/Lists/CitizenAddressResponses/DispForm.aspx?ID=9625
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення