Люди готові перекривати дорогу

На Вінниччині через яблука псується вода у річці

26 жовтня 2018, 20:03

Люди готові перекривати дорогу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині через яблука псується вода у річці

    Додати коментар


Жителі міста Липовець на Вінниччині скаржаться на скиди в річку Соб. Мовляв, яблучно-переробний завод не має права цього робити, адже це забруднює екологію, і до того ж порушує закон, повідомляє Vlasno.info.

– Сьогодні збирались перекривати дорогу, якщо не буде виконана наша вимога – припинити подачу яблук. Її наче і виконали, але що буде далі – не знаємо, – говорить міський голова Липовця Микола Грушко.

За словами Миколи Терентійовича, два роки тому вже доводилось перекривати дорогу, і не пускати вантажівки з яблуками на підприємство. І причина така ж сама – забруднення річки. Адже завод «Яблуневий дар» побудували, а очисні споруди – ні.
– Я вже щороку звертаюсь до екологічної служби, однак толку – нуль. Кажуть, що все нормально, і наразі скиди не несуть ніякої загрози, – додає міський голова.

вантажівка із яблуками

Проте у екологічній інспекції кажуть, що у підприємства «Яблуневий дар» все ж є свої очисні споруди.
– Наскільки мене проінформували, то на заводі є свої поля фільтрації, у які вони викидають скиди. Однак там в одному місці є просочування. Але ніяких загроз наразі немає, – розповідає начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий.

За словами Юрія Володимировича, наразі цю ситуацію контролює їхній працівник із екоінспекції.

Читайте також: Екоінспекція підтвердила екологічну катастрофу на Вінниччині.


Фото: ednist.info, molbuk.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення