Працівники здійснюють всі необхідні заходи, щоб збільшити кількість мисливської фауни

Підприємство на Вінниччині розводить ланей та муфлонів

25 листопада 2018, 11:22

Працівники здійснюють всі необхідні заходи, щоб збільшити кількість мисливської фауни

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Підприємство на Вінниччині розводить ланей та муфлонів

  адміністратор   Додати коментар

У підприємстві «Жмеринський лісгосп», який знаходиться у переліку держлісгоспів області – впевнено покращується стан мисливського господарства. Там працівники здійснюють всі необхідні заходи, щоб збільшити кількість мисливської фауни. А у вольєрі для напіввільного утримання мисливських тварин розводять муфлонів та ланей. Про це повідомили на сторінці у Facebook Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, інформує Vlasno.info.

Вольєр для напіввільного утримання мисливських тварин площею 51,4 га створено у 2015 році у Жмеринському лісництві для утримання та розведення поголів'я дикого кабана. Останніми роками мисливські угіддя нашого краю мають значні втрати у зв'язку з епідемією африканської чуми свиней, яка практично знищила поголів'я дикого кабана і залишила порожніми вольєри. Тож жмеринські лісівники на початку минулого року заселили у вольєр нових мешканців. Два муфлони (самка і самець) та 6 ланей (2 самці і 4 самки) були привезені із ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство».

«Поки що ми розводимо тварин у напіввільних умовах для збільшення поголів'я, щоб у майбутньому випустити їх у мисливські угіддя. Для цього на території вольєру облаштовано водопій, підгодівельні майданчики, солонці», – розповідає міжрайонний мисливствознавець ДП «Жмеринський лісгосп» Сергій Бучинський.

Загалом для підгодівлі у зимовий період тварин у мисливських угіддях Жмеринського лісгоспу, лісівники заготовляють концентровані корми, сіно, зернові, буряк. Цього року силами працівників шести лісництв підприємства заготовлено 6 тонн сіна, зелених віників листяних порід - 2400 штук, зелених віників кропиви і малини - 3000 шук., пучків зернових - 1500 штук, жолудя дуба червоного - 8 тонн, корепеплодів планується заготовити 18 тонн.

Облаштовано 24 підгодівельних майданчики, 93 годівниць, 266 солонців.

У мисливських угіддях ДП «Жмеринський лісгосп» за результатами обліку 2018 року нараховується 53 голови дикого кабана, 360 голів козулі, 604 – зайця-русака, 92 – куниці лісової, 73 - тхора, 111 – борсука, 16 лисиць, 49 борсуків.

Читайте також: На Вінниччині оштрафували підприємство через порушення порядку догляду за лісом.

 

 

Фото: informator.news


  адміністратор   25 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення