На Вінниччині майже 8 тисяч смітників

На Вінниччині сміттєзвалища займають 900 гектарів

26 квітня 2015, 18:31

Сьогодні на території Вінницької області знаходиться 7 784 сміттєзвалищ, які займають близько 900 гектарів площ

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині сміттєзвалища займають 900 гектарів

    Додати коментар

Сьогодні на території Вінницької області знаходиться 7 784 сміттєзвалищ, які займають близько 900 гектарів площі. Про це повідомив начальник Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Володимир Крисько.


– Ми розуміємо у якому вони стані, це практично смітники, - зазначив він. - Бо полігонів у нас лише кілька - Барський, Калинівський, Муровано-Куриловецький. Ми із заступником голови обласної адміністрації Сергієм Броварником їздимо районами та проводимо роз'яснювальну роботу. Проводимо загальні, кущові наради із головами районних, селищних рад. Ми розуміємо, що це сьогодні велика проблема, адже ми бачили, що робилося у 2007 році на Стадниці. Яке було задимлення і як люди перекривали дороги. Тому з керівників вимагаємо, щоб смітники були огороджені, перекультивовані, пересипані землею, ущільнені.

Також Володимир Крисько зазначив, що сьогодні на Вінниччині є компанії, які згодні побудувати сортувальні лінії, сортувати сміття та виробляти із нього іншу продукцію:

–Ми сподіваємось, що скоро така лінія буде побудованою і ми навіть покажемо приклад в одному із районів.

Також, за словами керівника департаменту, нині ведуться перемовини щодо будівництва на Вінниччині сміттєпереробних заводів.
Окрім того, Вінниччина - одна із областей, де найбільше шкідливих викидів у повітря. Найбільша їх кількість припадає на Ладижинську ТЕС.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення