Роботи проводились власними силами та за власний кошт

На Вінниччині житель села чотири роки робив "цукерочку" з занедбаного ставу

05 вересня 2020, 16:45

Роботи проводились власними силами та за власний кошт

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині житель села чотири роки робив "цукерочку" з занедбаного ставу

    Додати коментар

На Вінниччині житель села власними силами перетворив занедбаний став на "цукерочку", повідомляє Vlasno.info.

На території Якушинецької ОТГ житель села Ксаверівка за декілька років перетворив "вмираючу" водойму на популярну локацію для відпочинку та фотосесій.

stavok2Три роки тому Сергій придбав собі будинок біля ставу. На той момент водойма була у геть плачевному стані: все заросло бур'яном та очеретом, за ставком ніхто не доглядав, але і використовувати його вже не було змоги. Чоловік почав діяти самотужки аби хоч якось врятувати водойму.

"Коли я був сільським головою, Сергій до мене прийшов і попросив дозвіл на окультурення ставу. Тоді я йому сказав, що буду на його стороні, якщо він дійсно хоче зробити "цукерочку" з того місця, але за умови, що всі матимуть змогу користуватися локацією", - переказує розмову колишній голова Ксаверівської сільської ради, до якої входить Лисогора Олег Грузевич.

Спершу Сергій почав скошувати очерет та прибирати засмічену територію. Власними силами чоловік вивіз кілька причепів зі сміттям. Після того, як водне плесо було розчищено чоловік приступив до облаштування берегової лінії.

"Повибирав камінці, скло, різне сміття, повиривав бур'ян. Потім засіяв травичкою і згодом утворилась така гарну зелена галявинку", - розповідає Олег Грузевич.

На початку односельчани скептично були налаштовані до дій чоловіка, адже не хотіли, щоб облаштований став приваблював більше людей. Проте згодом свою думку кардинально змінили.

"Сусіди спочатку вороже були на нього налаштовані, переживали, що тепер сюди будуть всі зїжджатися. У нас хочуть, щоб все було, проте щоб хтось приходив на їх територію не хочуть", - каже Олег.

stavok1

За більш, ніж три роки власними силами та коштом чоловік розчистив водойму та перетворити 200 метрів прибережної зони на природну фотозону: тепер там є гарний газон, доглянута 80-річна осика, встановлені пластмасові фігури птахів. Для місцевих мешканців оновлена локація стала одним з найпопулярніших місць для відпочинку. Тепр ююди дякують чоловіку, багато мам з дітьми приходять, милуються та фотографуються.

Раніше локація виглядала так:

stavok3

Читайте також: У Вінниці дітей загиблих захисників України нагородили відзнаками.

Фото: з відкритих джерел

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення