Джуринський отрутомогильник фото

За утилізацію хімікатів на отрутомогильнику Вінниччини має платити вся Україна

10 лютого 2016, 16:11

Повне завершення робіт на Джуринському отрутомогильнику неможливе без втручання органів центральної влади

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За утилізацію хімікатів на отрутомогильнику Вінниччини має платити вся Україна

    Додати коментар


Повне завершення робіт на Джуринському отрутомогильнику неможливе без втручання органів центральної влади. Таку думку висловив директор департаменту цивільного захисту Вінницької ОДА Сергій Вовченко під час засідання щодо підбиття підсумків діяльності системи ЦЗ у 2015 році, повідомляє кореспондент Vlasno.info.
Сергій Вовченко фото
Сергій Вовченко


Як доповів на тому ж засіданні начальник обласного управління ДСНС Руслан Шевчук, наразі на Вінниччині зберігаються тонни хімікатів.

– В області заховано 3 000 тон пестицидів, – сказав пан Шевчук. – Основна їх маса знаходиться саме на території Джуринського отрутомогильника. В 2015 році в районах було здійснення перезатарення хімічних засобів. В рамках цих заходів було зібрано і перезатарено 160 тон хімікатів.

Нагадаємо, що ситуація навколо могильника у Джуринцях вже довгий час є досить складною. Як раніше повідомляло Vlasno.info, туди продовжують несанкціоновано звозити пестициди, які негативно впливають на навколишнє середовище.

Депутати облради зазначають, що оскільки свого часу до Джуринців звозили отруту з різних регіонів України, то і вирішувати цю проблему слід всією країною. Тим більше, що утилізувати небезпечні відходи на місці потенційного екологічного лиха можливо. Однак, ціна питання чимала. За попередніми підрахунками роботи обійдуться в 90 мільйонів гривень.

Фото: ilikenews.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ЕКОЛОГІЯ

  наступна публікація По Уладівці волочили труби з нечистотами

  попередня публікація Вінницький Фунтик шукає наречену