софіївка умань фото

Як недорого та комфортно організувати одноденний сімейний відпочинок в Умані

06 травня 2016, 08:02

Що можуть побачити вінничани в Умані

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Як недорого та комфортно організувати одноденний сімейний відпочинок в Умані

    Додати коментар

Якщо у Вас немає можливості поїхати на кілька днів у Карпатське містечко, тоді Vlasno.info пропонує спланувати одноденний сімейний відпочинок, який буде не менш цікавим. Ви зможете побачити безліч цікавих місць, зробити яскраві фотографії та дізнатися про альтернативи подорожі в досить популярне місто — Умань.

софіївка умань фото

Як дістатися з Вінниці?
З центрального автовокзалу м. Вінниця щогодини відправляється автобус в м. Умань, починаючи з 5.40 ранку. Орієнтовна ціна квитка в одну сторону — 102 гривні. Також Ви можете скористатися сервісом для попутників BlaBlaCar, де водії пропонують пасажирам комфортні автомобільні подорожі за домовленою ціною. Якщо Ви виїдете о 7й ранку, то в Умані будете о 10.30.

софіївка умань фото

Що подивитись?

Окрім популярного серед туристів дендропарку "Софіївка", в Умані можна відвідати єврейську святиню — могилу хасида Раббі Нахмана та побачити пам'ятку архітерктури — Василіанський монастир. Також з історії відомо, що у XVIII столітті в Умані розташовувались загони гайдамаків, легенди про яких Вам можуть розказати екскурсоводи та жителі міста.

могила хасида в умані фото

В основному туристи їдуть в Умань, щоб відвідати мальовничий парк, який відкритий для відвідувачів в будь-яку пору року. Вхід на територію парку коштує 30 гривень для дорослих і 20 гривень для дітей. Також Ви можете замовити екскурсію парком за 15-20 гривень з людини. В "Софіївці" є понад 2000 унікальних рослин, повсюди розташовані античні статуї та фігурні фонтани. З часу свого заснування у 1796 року дендропарк в Умані є символом кохання, адже він побудований за кошти Станіслава Потоцького, який бажав увіковічнити любов до своєї дружини Софії. В парку Ви можете покататися на конях, пропливти на човні водоймами "Софіївки" та придбати сувеніри на пам'ять.

софіївка умань фото конівасиліанський монастир в умані фото

Де поїсти?
Здавалося б, Умань — значне туристичне містечко, але щоб смачно і недорого поїсти потрібно знати куди іти. Пропонуємо Вам на вибір кілька ресторанів, які позитивно відмітили туристи : ресторан "Vivat" по вул. Пролетарській, кафе з метафоричною назвою "7/40" по вул. Вінницьке шосе, а також заклад з українською кухнею - "Млин" по вул. Уманській.

софіївка умань фото

Дорога додому
Важливо знати туристам, що пізно ввечері з Умані ходять автобуси міжнародного сполучення, які набагато дорожчі, ніж міжміські. Для того, щоб дістатися назад у Вінницю за таку ж ціну як в Умань, потрібно виїхати до 19.30.

Гарної та яскравої Вам подорожі!

Фото Vlasno.info та orendar.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення