церква липовець фото

На місці вінницького храму стояло військо Богдана Хмельницького

11 вересня 2016, 09:02

У Липовці збереглась унікальна церква

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На місці вінницького храму стояло військо Богдана Хмельницького

    Коментарі (1)

Місто Липовець продовжує нас дивувати своїми туристичними місцями. Сьогодні розповімо про Свято-Покровську церкву, повідомляє кореспондент Vlasno.info.
Знаходиться храм у східній частині міста. Йому 161 рік і побудований він з дерева. Церква діюча. Збудований навпроти приватний будинок має вікна неправильної форми. Володарем будинку це було зроблено для того, щоб його будівля гарно виглядала біля цієї пам'ятки архітектури.

церква липовець-6
Пам'ятний знак жертвам Голодомору знаходиться біля воріт церкви.

церква липовець-4
На території церкви можна помітити не одну могилу священників, які були настоятелями храму у різні роки.

церква липовець-2
Досить охайно виглядає територія навколо храму. Є клумби та посаджені різноманітні породи дерев.

церква липовець-5
Архітектура пам'ятки типова для дерев'яних церков ХІХ століття, але, все ж таки, на неї варто звернути увагу. Різьба по дереву доволі оригінальна.

церква липовець-3
церква липовець-7
церква липовець-1
Усередину храму потрапити не вдалося, оскільки її відкривають лише під час служби. Але випала нагода поспілкуватися з місцевим мешканцем, який розповів цікаві речі про цей храм.

— Коли була козацько-польська битва у Липовці у 1651 році, то саме у цих місцях базувалося військо Богдана Хмельницького. Якби тоді козацькі війська не отримали перемогу, то Вінниця сильно б постраждала, бо це була наступна ціль поляків. Тут досі, якщо глибоко копнути, то можна знайти речі, які мають безпосереднє відношення до тих часів і тієї битви, – каже пенсіонер Ярослав.

Дістатися до Липовця можна автобусом зі Східного автовокзалу Вінниці.

Фото Влада Боднара

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення