Біле озеро фото

Вінничани можуть омолодитися в унікальному Білому озері

28 березня 2017, 08:01

Є в Україні, серед боліт, унікальне Біле озеро, чистота води якого вражає настільки, що дно видно на глибині декількох метрів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани можуть омолодитися в унікальному Білому озері

    Додати коментар


Є в Україні, серед боліт, унікальне Біле озеро, чистота води якого вражає настільки, що дно видно на глибині декількох метрів. Воно знаходиться у басейні річки Стир, що у Володимирецькому районі Рівненської області, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Це незвичайне озеро не даремно називають "озером молодості", адже вода тут має високий вміст гліцерину, тому лікує, робить пружною і омолоджує шкіру. Зауважимо, що це єдине озеро в Україні, що має підвищений вміст гліцерину (6,37 мг/л), також вода насичена фосфором та сірководнем.
Біле озеро фото
Місцеві розповідають, що колись, ще до 1939 року, найдовшою у Європі вузькоколійкою білоозерну воду возили для польських панянок, аби вони могли приймати ванни краси. Кажуть, дружина самого Юзефа Пілсудського лікувалася цілющою водою з Білого. Вояки УПА, що перебували на цих територіях також заживлювали свої рани і рятували коней "білою водою".

Вода тут дійсно м'яка, навіть, на дотик здається шовковою. Після купання не треба витиратися.
Біле озеро фото

Загальна площа Білого озера становить понад 450 га, його глибина понад 30 метрів, хоча до 50 метрів від берега вода по коліна. Для туристів біля озера також влаштована інфраструктура: є човни, катамарани, пляж, спортивні майданчики та база відпочинку "Біле озеро". Щорічно на території бази проводять міжнародні турніри з боксу, плавання та футболу. Популярним є еколого-мистецький фестиваль з однойменною назвою "Біле озеро".
Біле озеро фото

Окрім купання, на березі озера можна порелаксувати і половити рибки. Адже тут водяться європейські вугрі, щуки, окуні та йоржі.
Різноманіттям вражає фауна і флора. На берегах озера живуть бобри, ондатри та інші дикі тварини. В районі Білого озера ростуть рідкісні рослини, що зустрічаються лише на цій території.
Біле озеро фото

Унікальність Білого озера полягає ще й у тому, що тут відразу поєднані болотні, лісові та озерні масиви. Тому, якщо ви хочете провести гарно час, і при цьому омолодитися, освіжитися і зробити своє тіло шовковим – завітайте до Білого озера.

Головне фото: esfil.com.ua, фото: pravda.if.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення