Подільська Швейцарія фото

На Вінниччині насолоджуються краєвидами «Подільської Швейцарії»

22 липня 2017, 09:00

Неймовірні краєвиди, що нагадують Швейцарські Альпи, заховалися на Вінниччині, на межі Гайсинського і Тростянецького районів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині насолоджуються краєвидами «Подільської Швейцарії»

    Додати коментар

Неймовірні краєвиди, що нагадують Швейцарські Альпи, заховалися на Вінниччині, на межі Гайсинського і Тростянецького районів. Мова йде про мальовничі краєвиди Коростовецького заказника загальнодержавного значення, що розкинувся неподалік села Ладижинські Хутори, повідомляє кореспондент Vlasno.info.
Подільська Швейцарія фото
Подільська Швейцарія фото

Місцеві називають ці місцини "Подільською Швейцарією", адже долина має скелясті й урвисті береги, а русло Південного Бугу в цих краях порожисте і з низкою невеличких острівців. Загальна площа Коростовецького заказника становить 370 га. Місцеві й туристи відзначають це місце, як джерело енергії та релаксу.

Переважна більшість тутешніх рослин є рідкісними і занесені до Червоної книги України. У лісі ростуть дерева, вік яких сягає 400 років. Загалом 96% території заказника займають лісові ландшафти. У Коростовецькому заказнику Ви знайдете чимало різноманітних лікарських рослин.
Подільська Швейцарія фото
Подільська Швейцарія фото

На території заказника Ви можете зустріти козуль, оленів, диких кабанів, лисиць, куниць, борсуків, білок, і, навіть, вовків.
Подільська Швейцарія фото

Тут збереглося чимало історико-археологічних пам'яток, зокрема ланцюги траншей та окопів, а також печери, які історики пов'язують із козацько-гетьманським періодом історії України.

Місцеві вважають ці місцини енергетичними, адже тут, кажуть, поєднуються чи не усі сили природи.
Подільська Швейцарія фото
Подільська Швейцарія фото

– Я приїжджаю сюди послухати ліс, послухати, як вода з Бугу б'ється об пороги і просто порелаксувати. Для тих, хто любить зелень, спокій та неймовірно свіже повітря – це найкращий відпочинок, – зауважує житель Ладижина, частий гість у заказнику Володимир Дубовий.

Тож, якщо Ви бажаєте насолодитися незвичайною природою у поєднанні лісів, скель, долини й широкого Південного Бугу – завітайте до "Подільської Швейцарії".

Зауважимо, що в Чернівецькому районі теж є свій мальовничий куточок, який місцеві називають "Мурафською Швейцарією". Вона тягнеться берегами річки Мурафа від села Скалопіль до села Вила-Ярузькі. 

Фото: panoramio.com

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення