Моделі дадуть змогу людям з порушенням зору тактильно з ними ознайомитися

У столиці встановлять 3-D моделі історичних пам’яток

18 листопада 2018, 13:05

Моделі дадуть змогу людям з порушенням зору тактильно з ними ознайомитися

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У столиці встановлять 3-D моделі історичних пам’яток

  адміністратор   Додати коментар

У Києві встановлять зменшені тривимірні рельєфні моделі визначних пам'яток, які дозволять людям з порушенням зору тактильно з ними ознайомитися. Про це з посиланням на «ШоТам», інформує Vlasno.info.

У 2019 році на Софіївській площі планують встановити 3D-модель Софійського собору на п'єдесталі з білого мармуру та табличками з текстом Брайля та коротким описом.

Спершу фігуру собору надрукують із полімерного пластику на 3D-принтері, потім виготовлять силіконову форму, а потім виллють його з бронзи. Завершиться виготовлення моделі орієнтовно за 3 місяці. Кожна модель складається приблизно зі 100 деталей.

medium-2-1024x768

Згодом будуть виготовлені моделі Золотих воріт, Андріївської церкви, Михайлівського Золотоверхого Собору, Монументу "Батьківщина-Мати", Монументу Незалежності, Церкви Святого Миколая, пам'ятника Володимиру Великому.

«Ми провели перемовини із потенційними меценатами та виконавцями і досягнули домовленостей, які дозволяють нам починати роботу. Моделі будуть виготовлені та встановлені за рахунок благодійників», – зазначили в КМДА.

Схожі проекти вже реалізовані у багатьох європейських туристичних містах.

Читайте також: Під Вінницею можна отримати уроки на виживання.

 

 

Фото: radiosvoboda.org, shotam.info


  адміністратор   18 лист. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення