Вінничанка розповіла про бюджетний відпочинок за кордоном

«У Болгарію краще їхати через Чернівці» – вінничанка

13 серпня 2019, 08:01

Вінничанка розповіла про бюджетний відпочинок за кордоном

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«У Болгарію краще їхати через Чернівці» – вінничанка

    Додати коментар

 

Однією з найпопулярніших країн для літнього відпочинку серед українців є Болгарія. В порівнянні з Єгиптом чи Турцією сюди можна дістатись власним авто. Приємний клімат та помірні ціни привабили вінничанку Світлану, яка розповіла кореспондентці Vlasno.info про переваги та недоліки такого відпочинку.

bolgaria-2

 

– Ми з чоловіком любимо подорожувати власним автомобілем. Це дуже зручно – ми не залежимо від бажань інших туристів, самостійно складаємо маршрут, маємо можливість зупинитись у будь-який момент, щоб поїсти або заночувати, – розповідає туристка Світлана.

bolgaria-1

 

За її словами, у Болгарію краще їхати через Чернівці, а потім – Румунію. – Туди і назад ми їхали різними шляхами. Тому можу сказати, що у Молдові дороги гірші, ніж у Румунії. Через це краще одразу брати напрямок на Чернівці, – зазначила вінничанка. – Хоч у Румунії дороги вужчі, ніж у нас, ми жодного разу не бачили автопригод. Часто у кожен напрямок руху дорожня розмітка передбачає півтори смуги руху. Це дає можливість автомобілістам, які їдуть з меншою швидкістю, з'їхати трохи праворуч, щоб пропустити автомобіль, який рухається з більшою швидкістю, не утворюючи при цьому аварійних ситуацій.

Незважаючи на те, що на туристів, які обирають подорож власним авто, чекає довга дорога, розрахуватись за пальне чи їжу практично всюди можна банківською карткою. Так, і наше подружжя вінничан вирушило у подорож без іноземної валюти.

bolgaria-9

 

– Серед плюсів хочу відмітити, що майже всюди можна розрахуватись банківською карткою. Водночас хотілось би застерегти подорожуючих про те, що парковки платні, а припарковані у невстановленому місці авто одразу ж забирають на арештмайданчик. Крім цього, ви не побачите у курортних містечках таблички з написом "Є вільні номери". Відтак, рекомендую заздалегідь бронювати житло, – розповіла Світлана.

bolgaria-6

 

За її словами, у Болгарії живуть приємні люди, завжди готові допомогти. Сервіс на базах відпочинку "дружній" та ненав'язливий, а їжа смачна.

bolgaria-3

 

– Цікаво те, що болгари майже всюди додають троянди, починаючи від косметичних засобів, закінчуючи їжею. Дуже смачні млинці та молочні продукти. Дешева риба. А ще ця країна славиться своїм вином.

bolgaria-8

 

У Болгарії вдастся відпочити туристам із різним гаманцем:

bolgaria-4

 

– Ми зустрічали номери і за 15 євро, і за 150. Зупинились у місті Балчик та винайняли недорогий номер у готелі «Енігма», адже хотіли витратити кошти на екскурсії та активний відпочинок. Відвідали етнографічний та краєзнавчий музей. Раджу також відвідати Палац «Тихе гніздо», який був збудований між 1926 і 1937 роками, коли ця територія належала Румунії, для потреб королеви Марії Единбурзької. На території знаходиться державний ботанічний сад, у якому росте близько двох тисяч видів рослин. Переважна більшість – кактуси, а іноді і реп'яхи.

 

bolgaria-5

bolgaria-14

bolgaria-15

 

За словами вінничанки, у Болгарії їй не довелось зустрічати нетверезих людей, які б галасували чи бились. Крім цього, у цій країні люди довіряють одне одному та навіть не замикають авто.

bolgaria-12

 

– Підсумовуючи, раджу їхати у Болгарію через Чернівці та заздалегідь бронювати житло. Для більш скромного відпочинку варто зупинитись у місті Балчик, для більш активного та шумного – у місті Албена. А якщо хочеться розкішно відпочити, їдьте на курорт «Золоті піски».

bolgaria-13

Ви також можете поділитися своїми враженнями про літній відпочинок. Для цього вишліть нам невеличку розповідь та фото на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

Читайте також:Чорноморськ очима вінничанина: відпочинок у затишному містечку за помірну ціну.

Хочете отримувати головні новини у месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Фото: vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення