Паровоз-пам'ятник на Вінничичні фото

Біля Козятинського паровоза-пам’ятника знімали кіно про Другу Світову Війну

27 вересня 2015, 09:01

«Побратимів» паровоза-кіногероя здали на металолом

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Біля Козятинського паровоза-пам’ятника знімали кіно про Другу Світову Війну

    Додати коментар


Майже біля кожної залізничної вузлової станції на постаменті стоїть паровоз. Не є винятком і місто Козятин Вінницької області, у якому знаходиться велика вузлова станція Південно-Західної залізниці України.


Завжди, коли дивишся на паровози-пам'ятники у різних містах, то задаєш собі запитання: «а чи не бутафорія це?»

Паровоз-пам'ятник на Вінниччині фото
— Це справжній паровоз, який їздив по залізницях Радянського Союзу. Коли на початку 1970-х років скасували паровозний рух, то всі паровози були законсервовані. На станції «Козятин-2» побудували для них ангар. Всі вони були пофарбовані і знаходились у відмінному стані, щоб у будь-який момент можна було вирушити в дорогу, — каже головний інженер Козятинського залізничного автовокзалу Віктор Хоманець.

Паровоз-пам'ятник на Вінниччині фото
Цей паровоз 1954 року випуску, побудований на Коломенському заводі. Встановили його на честь 70-річчя Жовтневої революції у 1987 році. А всі інші паровози, які були законсервовані на станції «Козятин-2», продали на металом за кордон на початку 1990-х років.


— Якщо немає солярки, то тепловоз не поїде. Підірвали пару стовпів над залізничною лінією — ніякий електровоз не зможе поїхати. А з паровозом все набагато простіше. Стали посеред лісу, нарубали дров, кинули в топку і поїхали далі, — додав Віктор Хоманець.

Паровоз-пам'ятник на Вінниччині фото
Коли у 2008 році знімали в Козятині фільм «Смерш-2», потрібно було знайти діючий паровоз. Знайшли його у місті Щорс і звідти переганяли до Козятина. Сам фільм в Козятині знімали, в основному, біля цього пам'ятника.


Дістатися до Козятина можна з залізничного вокзалу у Вінниці.

Паровоз-пам'ятник на Вінниччині фото

Паровоз-пам'ятник на Вінниччині фото

Paravoz-6Paravoz-8

Paravoz-9

Paravoz-10

Фото Влада Бондара

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ТУРИЗМ

  наступна публікація Південним Бугом з вінницької скелі милувався Адольф Гітлер

  попередня публікація Своя Ялта є і на Вінниччині