Денис Проценко фото

6-річний Дениско, здолавши рак крові, мусить боротися з гепатитом — потрібна допомога

29 квітня 2016, 10:15

Хлопчик мусить жити в окремій квартирі, щоб вберегти імунітет

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

6-річний Дениско, здолавши рак крові, мусить боротися з гепатитом — потрібна допомога

    Додати коментар

Шестирічний Денис Проценко, історія якого вразила вінничан, після перемоги над раком крові сподівався почати жити новим життям — без хвороб, крапельниць та лікарняних стін. Vlasno.info з історією хлопчика познайомила волонтер Наталія Вершко та журналіст Аріна Кантоністова.

Однак, після трансплантації кісткового мозку Дениско змушений два роки бути дуже обережним — не перебувати в місцях скупчення людей, не хворіти, не контактувати з іншими дітьми. Тому родина Проценків, у якій шестеро дітей, змушена винаймати окрему квартиру для хлопчика, адже з братами й сестрами йому знаходитися в домі протипоказано.
Олександр Проценко фото
Олександр Проценко

Хлопчик мешкає з татом, який постійно за ним доглядає, тому не може влаштуватися на роботу, а мама наглядає за п'ятьма дітьми, серед яких троє — зовсім маленькі. На дорогу операцію і на прожиток дитина самотужки заробила велику частину коштів — Денис плів браслети, а волонтери продавали їх через інтернет. Після пересадки кістковий мозок прижився, вигнавши ракові клітини з організму Дениска, але батьків занепокоїли висипи на шкірі малого. Поки збирали кошти на обстеження кісткового мозку в Туреччині, прийшли результати аналізів від 7 квітня: у хлопчика виявили гепатит B, при чому, вже у хронічній формі. Відтак, коштів на лікування, окрім необхідних на обстеження 7 тисяч доларів, потрібно в рази більше. Парадокс в тому, що повноцінне лікування від гепатиту наразі неможливе, щоб не спровокувати відторгнення кісткового мозку, тож хлопчик ще рік буде змушений проходити підтримувальну терапію, а це дуже дорого. Крім того, Денису потрібна няня, щоб тато міг піти на роботу, адже чоловік має утримувати ще 5 дітей.

Тож наразі все в руках небайдужих людей. Інтернетом вони активно поширюють "вірус доброти". Аріна Кантоністова організувала збір коштів у вигляді гри (на зразок ICE Bucket Chalenge).
Денис Проценко і Аріна Кантоністова фото
Денис Проценко і Аріна Кантоністова

За правилами, кожен учасник акції повинен перерахувати 10 грн на цей рахунок: Приватбанк – 4149 4978 3733 6413 (Картка відкрита на ім'я батька хлопчика Олександра Проценка), і повинен передати естафету ще десятьом учасникам. Про це повідомити у Facebook. Протягом 24 годин обрані вами люди повинні зробити те ж саме. На своїй сторінці розмістити фото чеку, або скріншот з електронного перерахунку. Головне — не розривати ланцюжок, який врятує життя!

Приєднуйтесь до акції, допоможіть Дениску витримати це випробування, адже ця дитина — неймовірно сильна духом, і підтримати її кожному буде за честь.


Фото з архіву Vlasno.info

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення