Іван Спіринчук фото

Дев'ятирічному хлопчику ніяк не можуть відновити руку після підриву на снаряді

04 жовтня 2017, 08:01

Дев'ятирічний Іван Спірчук з Іллінців, який у вересні минулого року підірвався на снаряді, знову потребує допомоги небайдужих людей

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Дев'ятирічному хлопчику ніяк не можуть відновити руку після підриву на снаряді

    Додати коментар


Дев'ятирічний Іван Спірчук з Іллінців, який у вересні минулого року підірвався на снаряді, знову потребує допомоги небайдужих людей. У дитини дуже пошкоджена рука, яка попри низку операцій так і не функціонує повноцінно. Також сім'я дитини не має коштів, щоб дитина пройшла повноцінну реабілітацію. Про це Vlasno.info розповіла мати хлопчика Ірина Спірчук.

– Ваня з другом грались на полі й знайшли снаряд, який залишився в землі ще з часів Другої світової. Вони не знали, що то снаряд, подумали, що то якась залізяка, почали штовхати її ногами й вона вибухнула. Хлопчик, який був тоді з Ванею, загинув на місці. Мого ж сина госпіталізували до лікарні, – розповідає мати хворого хлопчика. – Я не знала, що робити, постійно плакала. Усе його тіло було пошкоджене уламками, які потрапили навіть у сечовий міхур, кишечник та спинний нерв. Праву руку складали по маленьких частинках. Щоб дати шанс на повноцінне функціонування його ручки, лікарі зробили чотири операції.

На сьогодні хлопчик так і не відійшов від пережитого, у його тілі залишились три уламки, які проникли занадто глибоко, і їхнє усунення могло б принести ще більшу шкоду його здоров'ю. Також матір хлопчика турбує психологічний стан дитини, мовляв, він став дуже дратівливим.

– Найбільше нас зараз турбує його ліва ручка. Після всіх перенесених операцій вона все одно не функціонує, а на муки дитини вже дивитися немає сил. Спочатку її склали з частинок, а вона зрослась неправильно, і відразу після того, як зняли гіпс, вона просто тріснула. Ми вирішили відразу їхати в лікарню в Київ. Там йому повністю пересадили нерви з ноги й взяли частинку з колінної чашечки на формування повноцінної кістки. Але пройшов час, а рука в дитини так і не функціонує, він лишень її або носить підв'язаною, або вона висить, – говорить Ірина Спірчук.

Батько хлопчика не бажає йому допомагати, оскільки має іншу родину.

– Батько Вані лишив мене одну ще рік тому з чотирма дітьми віком від чотирьох до десяти років. Він не платить аліментів і каже, щоб я сама вирішувала свої проблеми зі своїми дітьми. І я б'юся як риба об лід, аби всім їм забезпечити нормальне дитинство. Не можу спокійно дивитись, як страждає моя дитина, – плачучи додає Ірина. – Іванко хоче жити повноцінним життям, ходити як усі діти в школу самостійно, а не попід руку зі старшим братиком, гратися в рухливі ігри та жити, як і всі. Для цього йому необхідно зробити ще кілька операцій та пройти довгий курс реабілітації, який ми, на жаль, не пройшли через брак коштів. Тому я звертаюсь до всіх небайдужих людей за допомогою.

Усі, хто хоче допомогти Іванові, можуть перерахувати кошти на картку «ПриватБанку»: 5168757325931220 (Кошовий Сергій Валерійович – друг родини).

Фото надане Іриною Спіринчук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення