Проект приурочили до Дня волонтера і пам'яті Раїси Панасюк

Вінницькі депутати готували заради порятунку життя

05 грудня 2018, 16:47

Проект приурочили до Дня волонтера і пам'яті Раїси Панасюк

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі депутати готували заради порятунку життя

    Додати коментар

Сьогодні у Вінниці відбувся унікальний захід під назвою «Депутатська кухня», де готували смакоту із сала та гарбуза. Він приурочений до Дня волонтера в рамках виставки «Душею створена краса», яка присвячена покійній Раїсі Панасюк. На заході побувала й кореспондентка Vlasno.info.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 1 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 2 1

— Ідея створення такого заходу виникла у нас з Раєю Панасюк ще три роки тому. Сьогодні він особливий, адже це перша «Депутатська кухня», коли немає поряд Раї. Але я вірю, що вона з нами, що все бачить і відчуває. Впевнена, що на наступні роки дане дійство проходите саме на честь Раєчки, — розповідає організаторка заходу, депутатка Вінницької обласної ради Людмила Станіславенко.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 3 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 4 1

Також, ще однією метою сьогоднішнього заходу був збір коштів для хворого 16-річного хлопця, з яким минулого року сталась трагедія. На дитячому майданчику на голову Миколи Марчишена впала металева конструкція. За його життя лікарі боролися п'ять днів. Але наразі підліток у дуже важкому стані. Він має порушення центральної нервової системи, боязнь світла, та порушення координації рухів і сну. Наразі Миколка прикутий до ліжка та перестав бачити на ліве око. Внаслідок цих всіх ускладнень у нього виникла важка хвороба – туберкульоз. Тепер він лікується у Вінницькому протитуберкульозному диспансері, де перебуває вже п'ять місяців, і ще приблизно стільки ж часу там потрібно бути.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 5 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 6 1

— Мені захід, дійсно, сподобався. Вважаю, що його місія дуже важлива, особливо коли це стосується порятунку життя. Хотілось би, щоб таких дійств було побільше, — розповідає вінничанка Надія.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 7 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 8 1

На заході закликали підтримати хворого хлопця не тільки фінансово, але й морально – просто провідати.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 9 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 10 1

— Якоїсь точної суми для лікування немає. Оскільки хлопчик наразі перебуває в лікарні, то гроші потрібні постійно. Тому для його одужання важлива кожна копійка. І сьогоднішнім заходом хотілось би привернути увагу людей до здоров'я Миколки. Адже ще трішки більше року тому він жив абсолютно нормальним життям. І раптом майже на рівному місці така трагедія, — продовжує Людмила Анатоліївна.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 11 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 12 1

До приготування їжі приєдналось й кілька вінницьких депутатів. Готували два види намазки – із зеленню, часником, салом і спеціями, та з аджикою, салом і горіхами. Присутні були у захваті, особливо ті, хто не дуже полюбляє сало. Але не менш вразив вінничан і гарбузовий суп, покуштувати який вишикувалась чимала черга.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 13 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 14 1

Спробувати смакоту міг кожен охочий. Тим паче, що дегустація була абсолютно безкоштовною.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 15 1

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 16 1

— Я вирішив взяти у участь у цьому заході, тому що, по-перше, благодійність дає можливість спонукати людей до добрих справ. А по-друге, я дуже люблю готувати, — розповідає заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Крученюк.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 17 1
blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 18 1

За словами деяких гостей, спочатку вирішили піти на захід лише з цікавості. Однак потім зрозуміли, що недарма. Мовляв, така благодійна акція, дійсно, важлива, а організатори зуміли зацікавити та привернути увагу вінничан.

blahodiynyy fond lyudmyly stanislavenko u vinnytsi 19 1

Організатором даного заходу виступив «Благодійний фонд Людмили Станіславенко».

Читайте також: Подружжя з Іллінців продає взуття хендмейд, щоб зібрати кошти на ліки для сина.


Фото: Олена Гнатишина

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  БЛАГОДІЙНІСТЬ

  наступна публікація Вінницькі католики хочуть врятувати орган

  попередня публікація 10-річний хлопчик страждає від важкої хвороби