Максим Вечірко фото

У Вінницькій лікарні в комі перебуває дев’ятирічна дитина – потрібна допомога (допомогу зібрано)

05 лютого 2016, 14:42

Висип герпесу призвів до запалення мозку хлопчика

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінницькій лікарні в комі перебуває дев’ятирічна дитина – потрібна допомога (допомогу зібрано)

    Коментарі (5)


Висип герпесу призвів до запалення мозку хлопчика

Перше лютого Олена Вечірко з Немирівщини пригадує з жахом: у той день раптово захворів її син – дев'ятирічний Максимко.

– Він просто грався, аж раптом почалися судоми, він втратив свідомість, серцебиття спинилося... Ми робили штучне дихання, не могли зрозуміти, що з ним, думали, може вдавився чимось, чи струмом уразило, – розповідає мама хлопчика.

Без свідомості хлопчика повезли в районну лікарню, потім – у Вінницьку обласну дитячу, де і з'ясувалося: у Максимка герпесний енцефаліт. Страшна хвороба, яка вражає головний мозок. Запалення сталося внаслідок висипу герпесу, який був у дитини кілька тижнів тому.

– У нього був висип на губі, ми мастили маззю, як зазвичай, усе минулося, – пригадують батьки.
Максим Вечірко фото

Однак, саме герпес призвів до запалення мозку, при свідомості хлопчик знаходитися не може – будь-яка активність викликає судоми. Аби не стало гірше, його вводять у медикаментозну кому, щоб мозок відпочивав.

Щоденно лікування хлопчика обходиться у майже тисячу гривень, йому роблять дороговартісні аналізи, адже досі не визначили тип герпесу, який спричинив хворобу. Також час від часу дитині потрібно проводити МРТ. Основний противірусний препарат – «Зовіракс» – коштує 700 гривень, упаковки вистачає на день, оскільки дозу нещодавно збільшили. Також дитині дають антибіотики, потрібні також у великій кількості рукавички та памперси.

діагноз максима фото

діагноз максима фото 2

Сім'я Максимка заходилася продавати дім у селі Дубовець Немирівського району, у якому весь цей час вони і мешкали. Родинний дім з ремонтом та зручностями, який робили для себе, батьки хлопчика без сумнівів готові проміняти на здоров'я своєї дитини, але продаж може зайняти тривалий час, натомість кошти потрібні уже сьогодні.

Всі зароблені на службі в АТО гроші привіз на лікування маленькому і старший брат Максимка – 19-річний Богдан. В АТО хлопець служить уже 15 місяців, коли дізнався про хворобу братика, відпросився на тиждень у відпустку.
Максим Вечірко з братом фото

– У них дуже сильний зв'язок, – розповідає хрещена Максима Валентина, – я ще не бачила настільки міцної братньої любові. Коли Богдан приїздив у відпустку, вони завжди були разом, він не відпускав брата ні на мить. І зараз, коли виходить з коми, то кличе батьків і брата.

Маленького Максима вінничани не раз бачили на виступах під час концертів «Молодої Подільської Січі», його хрещена мама і рідна тьотя Валентина Вечірко завжди брала його з собою на патріотичні акції та концерти.
Максим Вечірко з хрещеною фото

– Максимко дуже «шустрий» завжди, ми його «енерджайзером» називаємо, – говорить Валентина. – У школі – відмінник, контрольні за 15 хвилин розв'язував. Ми не можемо повірити, що з такою жвавою дитиною могло статися таке лихо. Я сама довгий час займаюся волонтерством, збором допомоги на фронт і пораненим, а от власному племіннику просити не дуже виходить.

Лікарі поки що з прогнозами обережні, першочергове завдання наразі у порятунку життя. А вже потім буде визначено ступінь ураження мозку, батьки припускають, що потрібна буде реабілітація.
Максим Вечірко фото

– Поки що молимося, щоб він одужав і щоб пам'ятав нас, усіх, хто його так любить, – говорять рідні.

Термінова допомога на придбання ліків необхідна Максиму щодня, тож усім, хто може переслати будь-яку суму на лікування хлопчика ми надаємо наступну інформацію:

Платежі приймає рідна тьотя хворого хлопчика на картку «ПриватБанку» № 4149 4978 4338 5321, на ім'я Валентини Вечірко (призначення – на лікування Максима Вечірка).

Тел. 097 15 88 151, 0637245362, – Валентина, 0961698105 – Наталія, 0685730791 – Валерій (тато)

Допомогти можна не лише коштами: постійно потрібні медичні рукавички, катетери, памперси, і сам препарат «Зовіракс», аджа в ампулах його знайти можна не скрізь.

Фото надані Оленою Вечірко

Коментарі    Оновити список коментарів

Катя
+4 # Катя 21.10.2019, 13:32
Может вы б не распространяли информацию 3 летней давности?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Елена
0 # Елена 21.10.2019, 18:25
А может быть бы вы посмотрели на дату и не читали бы статьи трехлетней давности!??
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Сергій Пелих
+3 # Сергій Пелих 06.10.2019, 23:26
Стаття 2016 року. Слава Богу із хлопчиком все добре. Стаття вже не актуальна. Дякуємо всім небайдужим.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ірина
+2 # Ірина 27.08.2019, 16:58
Закінчився строк дії картки
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Тетяна
+1 # Тетяна 14.09.2019, 07:17
Цей пост з 2016 року. Можливо вже картка не діє
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення