табір "Хоминська Січ" фото

Під Вінницею козаки розбили табір

01 липня 2016, 21:10

Сьогодні на Вінниччині поблизу с. Ворошилівка розпочав свою роботу дитячій літній табір «Хоминська Січ»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Під Вінницею козаки розбили табір

    Додати коментар


Сьогодні на Вінниччині поблизу с. Ворошилівка розпочав свою роботу дитячій літній табір «Хоминська Січ», повідомляє журналіст Vlasno.info

Протягом останніх років під час літніх канікул дедалі популярнішими стають дитячі та вишкільні табори. Хлопчики й дівчатка із задоволенням приймають участь в подібних проектах. Батькам дуже подобається те, що в процесі оздоровлення діти отримують корисні знання для і вчаться бути дисциплінованими та самостійними.
табір "Хоминська Січ" фото

Біля мальовничого ставочку близько ста дітей-козаків розбили намети, в яких планують жити три доби. Упродовж цих днів дітей навчатимуть вмінню користуватись туристичним спорядженням, розпалювати багаття та готувати їжу. Також на них чекають спортивні змагання, навчання зі стрільби з луків та метання сокирками. Вечорами тренер-краєзнавець розповідатиме дітлахам таємниці історії Подільського краю. А потім під тріскіт багаття всі співатимуть українських народних пісень.
табір "Хоминська Січ" фото
– Я вже п'ятий рік на «Хоминській Січі». Ми з хлопцями їздимо сюди із задоволенням, – розказує сімнадцятирічний Сашко. – Тепер я допомагаю командиру. У нас тут своєрідні порядки. Спочатку всі діти мають звертатись до мене зі своїми питаннями, а мій обов'язок – їм допомогти розібратись. Тільки якщо самі не впораємось, маю звернутись до командира.

Дивує, що діти різного віку, які з'їхались з усіх куточків України, та ще й більшість з них між собою не знайомі, дуже швидко починають діяти командою завдяки зрозумілим правилам. Навіть найменші, семирічні дівчатка та хлопчики, всього за декілька хвилин наводять ідеальний порядок в наметі і миють тарілки після обіду.
табір "Хоминська Січ" фото

– Ні, вдома мама сама прибирає, – сміється Алінка. – А тут всі так роблять і я за ними. Командир каже, що той хто останній стане в стрій, буде присідати десять разів! То ж мушу швиденько все робити.

Після обіду дітей розділили на кілька команд. Завдання для команд: придумати собі назви та гасло. Потім діти визначатимуться з піснею.
табір "Хоминська Січ" фото

– Іноді трапляється, що діти, які приїздять у табір, не знають ні однієї української пісні, а тут вивчають! До кінця заїзду часом влаштовують справжні «батли», а наш тренер-краєзнавець Роман Коваль, їм завзято підігрує на баяні чи сопілці. Це так круто! А головне дітям дуже подобається! – ділиться організатор табору «Хоминської Січі» Ніна Бегас, керівник благодійного фонду «Волонтерський тил».

– «Хоминська Січ» буде таборуватись до 3 липня. Протягом цих днів бажаючі можуть долучитись до спільного відпочинку. Свіжого повітря та козацьких розваг вистачить для всіх! – запрошує командир Січі, керівник «Школи козацького гарнту ім. Данила Нечая» Руслан Бегас.
табір "Хоминська Січ" фото

Організатори вишкільного козацького табору дякують за підтримку отаману козацького полку ім. Івана Богуна Володимира Воловодюка, підприємцям Ігорю Ліснюку, Анатолію Дрозду, Олексію Синільнику, начальнику військової частини м. Гнівнь Руслану Шевчуку та керівнику волонтерської організації Олені Верлан.
табір "Хоминська Січ" фото

Що відбувалось на «Хоминській Січі» торік дивіться тут. Тел. організаторів табору (096) 7168199 Бегас Ніна

Фото Ольги Маліновської

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення