новорічна ялинка фото

Вінничани обирають штучні ялинки, бо бояться радіації

30 грудня 2016, 20:30

Яку ялинку прикрашають вінничани на Новий рік: штучну чи живу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани обирають штучні ялинки, бо бояться радіації

    Додати коментар


Яку ялинку прикрашають вінничани на Новий рік: штучну чи живу. Чому зробили саме такий вибір і як її зберігають. Про це дізнавалась кореспондент Vlasno.info у пересічних громадян на вулицях рідного міста.
опитування штучна чи жива ялинка - Аліна та Ярослав фото
Аліна та Ярослав

Аліна, 12 років, школярка:

– Моя сім'я щороку ставить штучну ялику. По-перше, бережемо екологію і виступаємо проти вирубки лісів, по- друге, це значна економія. Для того щоб відчувати природні запахи, використовуємо аромати ефірних олій. Прикрашаємо штучну ялинку вже багато років, бо одного разу напередодні Нового року справжня випадково загорілася. Після цього поводимось дуже обережно з гірляндами.

Ярослав, школяр:

– В мене вдома стоїть також штучна ялинка. Колись я з рідними прикрасив справжню ялинку занадто рано, голки швидко осипались, і ми одразу пішли купляти штучну. Так комфортніше, бо непотрібно потім прибирати колючки з паласів. Штучну ялинку зберігаємо в підвалі, але перед святами завжди її миємо.
опитування штучна чи жива ялинка - Олена фото
Олена

Олена, домогосподарка:

– Штучну ялинку прикрашаю ще з молодості. На мої юні роки припала Чорнобильська катастрофа і тоді всім заборонили прикрашати натуральну ялинку, бо вона могла бути радіоактивною. З тих пір я використовую штучне дерево.
опитування штучна чи жива ялинка - Віталій фото
Віталій

Віталій, 24 роки:

– Прикрашаю тільки штучну ялинку, бо так дешевше. До того ж, мені шкода вирубаних лісів. Несправжню ялинку придбав 7 років тому і вона слугує мені й досі. Зберігаю на власному горищі.
опитування штучна чи жива ялинка - Юлія фото
Юлія

Юлія, вінничанка:

– Тільки сьогодні буду прикрашати живу ялинку. Обійшлась вона мені в 70 гривень. Купляю щороку, бо хочу відчувати справжнє свято. Тримаю її в холодному кутку, так довго не обсипаються голки.
опитування штучна чи жива ялинка - Дмитро фото
Дмитро

Дмитро, студент 6-го курсу Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова:

– З дитинства ми з братом ставимо сосну. Але робимо це певним чином. Формуємо власне дерево з сухої колоди, в яку вставляємо живі гілки. Я моделюю ту ялинку, яку хочу. Цю ідею використовуємо досить давно, але з'явилася вона тоді,як старша сестра побачила масову вирубку лісів. І ось вже 10 років створюємо і моделюємо свою новорічну сосну.

Нагадаємо, що Діди Морози і Снігурочки "хороводили"у Вінницькій міськраді.

Головне фото Тетяни Семенової, фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення