козацьке свято у Вінниці фото

«Чоловічий» концерт у День захисника благословлять вінницькі жінки

11 жовтня 2017, 18:08

Козацьке свято для вінничан організовує Вінницький козацький полк імені Івана Богуна та Вінницький обласний Центр народної творчості

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Чоловічий» концерт у День захисника благословлять вінницькі жінки

    Додати коментар


Козацьке свято для вінничан організовує Вінницький козацький полк імені Івана Богуна та Вінницький обласний Центр народної творчості.

Гостей запрошують на майдан Небесної Сотні у суботу, 14 жовтня на 16:00. Двогодинний святковий концерт "Ми славу козацьку несем у віки" розпочне етно-співачка Гордана, яка виконає пісні разом з 9-річною донькою Зореславою. Під час відкиття концерту дівчинка заграє на скрипці "Запорізький марш".

Цікавим обіцяє бути і посвячення претендентів у козаки й козачки Вінницького козацького полку ім. Івана Богуна, адже до полку приймуть також жінок, що є великою рідкістю в козацтві.

А особливістю концерту буде 13 чоловічих колективів з різних районів області, які виконають козацьких пісень. Це будуть гурти з Барського, Бершадського, Вінницького, Гайсинського, Іллінецького, Могилів-Подільського, Погребищенського, Мурованокуриловецького, Немирівського, Тростянецького, Чернівецького, Шаргородського та Тиврівського районів.

А завершиться концерт виступом гопаківців — школи козацького бойового гопака "Козаки Вінця".

Коли на вулиці стемніє, за умов хорошої погоди глядачам покажуть фільми про козацтво, також усіх безкоштовно пригостять пиріжками і напоять гарячим чаєм.

Також під час концерту 17:00 планують провести благодійний аукціон, на якому продадуть ковану карту України. Її передав коваль Роман Тринос, аби допомогти зібрати кошти на лікування дівчини з інвалідністю, яка потребує операції.

Фото: Валентина Слободиська

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення