Як не платити податок на нерухомість та коли запровадять релігійне виховання в дитсадках

Як не платити податок на нерухомість та коли запровадять релігійне виховання в дитсадках

05 лютого 2015, 10:35

Про що радилося вінницьке духівництво

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Як не платити податок на нерухомість та коли запровадять релігійне виховання в дитсадках

    Додати коментар


Рада Церков Вінницької області за участі тринадцятьох представників різних конфесій та під головуванням керівника Вінницької Єпархії УПЦ митрополита Симеона збиралась у приміщенні облдержадміністрації 4 лютого.

Попри очікування громадськості, говорили зовсім не про церковні справи чи об'єднання християнських конфесій.

Голова ОДА Анатолій Олійник коротко прозвітував про свою роботу за минулий рік і обіцяв сприяти церквам у всіх їх починаннях. Запросили на засідання і представницю ОБСЄ в Україні Олександру Зуб, консультанта з питань свободи віросповідань, яка мала би пересвідчитися у виключній міжконфесійній терпимості та толерантності членів ради. Проте, пані Олександра покинула засідання одразу після виступу губернатора.

Ключовими питаннями, які цікавили духівництво, були: як уникнути мобілізації, як не платити податок на нерухомість, як запровадити в школах релігійне виховання.

Щодо шкіл митрополит Симеон запевнив, що всі освітні програми, які вони використовують, є офіційно затверджені Міністерством освіти. Окрім того, пообіцяли вчити дітей Слову Божому, християнським основам, які спільні для всіх конфесій, не заглиблюючись у міжконфесійні розбіжності.
sviash21
– Хто не захоче вивчати, примушувати не будемо, – сказав священик. – Ще й у садочках плануємо ввести релігійну освіту, це питання буде розглянуто на наступній сесії обласної ради.

Цікавили священиків і питання нового оподаткування нерухомості та землі.

– Церква – неприбуткова організація, у нас нема таких прибутків, щоб сплачувати такі податки, – розводить руками головуючий ради.
sviash20
Для роз'яснень запросили Руслана Осмоловського, першого заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області. Руслан Васильович заспокоїв: хоч правила оподаткування для церковників такі ж, як і для решти людей, сільські, селищні, або міські ради можуть на сесії встановити окрему ставку оподаткування для церков.

– Ми хочемо нульову, – загули священики. – Але у нас скрізь уже сесії пройшли, тепер ще місяць чекати, а за пропущені місяці доведеться платити?

Держслужбовець запевнив, що рішення, яке прийме сесія, поширюється на період всього року, тож за січень та лютий, у разі позитивного рішення, платити не доведеться.
sviash2
sviash3
sviash5
sviash6
sviash7
sviash8
sviash10
sviash11
sviash12
Фото Сергія Немирівського

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення