хасиди у Вінниці фото

Хасиди-паломники розпочали святкувати Новий рік: у Вінницю прибудуть дві тисячі прочан

20 вересня 2017, 11:10

Сьогодні хасиди починають зустрічати новий, 5778 рік

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Хасиди-паломники розпочали святкувати Новий рік: у Вінницю прибудуть дві тисячі прочан

  адміністратор   Додати коментар


Сьогодні хасиди починають зустрічати новий, 5778 рік. Тисячі іудеїв з'їхалися в Україну на щорічне паломництво, повідомляє Vlasno.info.

Прибувати у аеропорт "Вінниця" паломники розпочали ще 17 вересня. Як повідомляють у прес-службі Вінницької ОДА, загалом очікується прибуття десяти рейсів з Ізраїлю разом з близько двома тисячами прочан.

Прибічники однієї з течій юдаїзму — брацлавського хасидизму, щороку вирушають у паломництво до Умані, де похований їхній духовний лідер цадик Нахман. Вважається, що для того, хто зустріне Рош Ха-Шана (єврейський Новий рік) біля його могили, цілий рік буде дуже щасливим. Святкувати до Умані приїжджають, зазвичай, цілими сім'ями. Новий рік святкуватимуть протягом трьох днів — з 20 по 22 вересня.

Окрім Умані, що на Черкащині, хасиди відвідають і низку інших священних для них місць. На Вінниччині завітають до Брацлава — на могилу улюбленого учня цадика Нахмана Натана Штернгарца, та до Шаргорода — в унікальну капличку-музей на єврейському кладовищі, де поховані четверо равінів. Також паломницький маршрут пролягатиме через Меджибіж на Хмельниччині, де знаходиться некрополь цадика Іcраеля Бен-Еліезера Бааль Шем Това, який розробив основні принципи хасидизму, та Бердичів на Житомирщині, де знаходиться усипальня знаменитого філософа та проповідника Леві-Іцхака Бен Меєра Бердичівського.

Фото прес-служби Вінницької ОДА


  адміністратор   20 вер. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення