В Соборі Святого Георгія патріарх Варфоломій передав Томос Епіфанію

«Томос про автокефалію - це друга незалежність України» - Порошенко

06 січня 2019, 11:04

В Соборі Святого Георгія патріарх Варфоломій передав Томос Епіфанію

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Томос про автокефалію - це друга незалежність України» - Порошенко

    Коментарі (2)

Була проведена візантійсько-руська літургія з надання автокефалії ПЦУ. Служба велась грецькою та українською. В 10 годин 11 хвилин українська метрополія вступила до православних церков-сестер та є рівною з усіма помісними церквами світу. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

У Томосі йдеться про те, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну Православну церкву. У документі також викладено основи функціонування ПЦУ.

957724 1

Томос виготовив вручну на пергаменті іконописець і каліграф, ієромонах Лука з монастиря Ксенофонт на горі Афон.

У храмі знаходиться українська делегація, яку очолює президент України Петро Порошенко.

— Господь побачив та нарогодив український народ в боротьбі за свою самостійність. Йому стало так угодно, щоб Вселенський патріарх Варфоломій, Синод константинопольської церкви-матері, сказав омріяне "Так", незалежній церкві України. Це подія в одному ряду з Володимировим хрещенням та проголошенням незалежності України. Цей день запамятаємо, як той, що українська церква увійшла до складу рівноправних сестер. Ми довго йшли до цієї мети. Недарма вчора Варфоломій згадав княгиню Ольгу, Святого Володимира та Андрія Первозванного, який на київських пагорбах, ще задовго благословив нашу землю. Наша церква - це гарантія духовної свободи, суспільної злагоди. Ми поважаємо релігійні свободи кожного українця. Ми виконали свій обов'язок для минулих та майбутніх поколінь, - сказав Петро Порошенко.

1021664956 1

Текст Томосу про Автокефалію Української помісної церкви затверджує незалежність України в її територіальних кордонах.

Читайте також, У Стамбулі підписали Томос для ПЦУ 

Фото: Уніан

Коментарі    Оновити список коментарів

саша корпанюк ALECS471
-3 # саша корпанюк ALECS471 06.01.2019, 13:35
слушайте сюда.
Варфоломей полностью подчинён светской власти Турции, и лично Эрдогану! Без его ведома не дал бы никакого Томоса святому пете!
И вот сразу после Томоса, в Сирии «Хайят Тахрир аш-Шам» вышибли из 20 населенных пунктов исламистов подконтрольной Турции «Свободной Сирийской Армии», причем потери огромные около 500 протурецких орлов, более 20 населенных пунктов перешли в руки ХТШ...
Около 30 городов и поселков стали ареной тяжелых боев между «Хайят Тахрир аш-Шам» (ХТШ) и созданной турками «Сирийской национальной армией».

А Россия не вмешивается со своими ВКС и АСАДОМ!!!!!

Интересно за кого будет бывший турецкий офицер Варфоламей?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вова
+3 # Вова 06.01.2019, 18:46
Православна віра, пішла з Константинополя. Тому Константинопольська Церква є материнською. Москви не було, а Православна Церква вже була в Константинополі і Києві. Перервавши євхаристійне спілкування з Константинопольською Церквою, московська церква в черговий раз стала розкольницькою. Перший розкол був в 17 ст. (Старообрядницький), нинішній в XXI ст. (Гундяевскій). БОГ покарав московську церкву за гординю і любов до розкоші.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ДУХОВНІСТЬ

  наступна публікація Вінницькі християни східного обряду святкують Різдво

  попередня публікація У Стамбулі підписали Томос для ПЦУ