У молодших класах хочуть ввести Закон Божий

У молодших класах хочуть ввести Закон Божий

24 квітня 2015, 09:00

Духовенство Вінниччини обговорило питання запровадження в загальноосвітніх школах уроків релігійного виховання

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У молодших класах хочуть ввести Закон Божий

    Коментарі (1)


Духовенство Вінниччини обговорило питання запровадження в загальноосвітніх школах уроків релігійного виховання. Усі християнські конфесії, що входять до Ради церков, єдиним фронтом виступили за цю ініціативу і попросили місцеву владу вжити необхідних заходів щодо її втілення у життя.

– Уроки морально-духовного спрямування у школах дуже важливі, – каже Митрополит Вінницький та Брацлавський Симеон. - Такі програми є, і вони затвердженні міністерством освіти, але чомусь на місцях влада залишається ментально-радянською і не впроваджує їх. Хочу запевнити, що ми, представники духовенства, зовсім не перетягуємо на себе «ідеологічну ковдру» після комуністів.

При цьому священнослужителі мають на увазі не шкільні заняття, що виховували б з дітей представників певної конфесії і не уроки релігієзнавства, в яких головною є наукова складова:

– Ми не вимагаємо, щоб дітей у школі виховували у православному, католицькому або протестантському дусі, – додає Владика Симеон - Але Божий Закон, написаний у Біблії, мають знати усі. Тим більше, що його багато в чому поділяють мусульмани та юдеї. Ми не хочемо, щоб це викладання відбувалося насильно, але і не так, як це було при Ющенку. Тоді цей предмет викладали в 5-6 класах, а це, на наш погляд, запізно, треба прививати дитині любов до Бога змалечку.

Коментарі    Оновити список коментарів

Тарас Тарас
0 # Тарас Тарас 25.04.2015, 23:01
А це нічого, що Україна- світська держава і церква в ній відокремлена від держави?
Попи вже зовсім знахабніли.
Відкривайте при своїх церквах недільні школи і проповідуйте там все, що вам завгодно. В державні школи не лізьте зі своєю релігійною пропагандою!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення