копія суботівської церкви у Вінниці фото

Копія суботівської церкви Богдана Хмельницького з'явиться у Вінниці

23 червня 2015, 18:27

Культова споруда постане в парку "Хімік"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Копія суботівської церкви Богдана Хмельницького з'явиться у Вінниці

    Додати коментар


Культова споруда постане в парку "Хімік"

У вінницькому парку "Хімік" громадські активісти планують спорудити православний храм Київського патріархату, який нагадуватиме зовні церкву в селі Суботові, що на Черкащинні, яку побудував ще Гетьман України Богдан Хмельницький ще у 1653 році.

– Територія, з ціллю забезпечення громадського порядку і безпеки, буде взята під контроль місцевими активістами та УНА-УНСО. Добавить колориту і безперечно духовності даній ініціативі будівництво Храму на честь Преподобного Федора Острозького, – йдеться у повідомленні офіційної сторінки "УНА-УНСО Вінниччини" у соціальній мережі Facebook. – На місці майбутнього Храму православною громадою спільно з бійцями Добровольчого батальйону ‪УНСО‬ територіальної оборони Вінницької області встановлено Хрест та вже проводиться служба за воїнів-вінничан, які загинули в зоні ‪‎АТО‬ та здоров'я і безпеку тих, хто ще знаходиться на війні.
Ідея надійшла від вінницької громади, благодійників та організації УНА-УНСО.
копія суботівської церкви у Вінниці фото

– Втілюватиме її в життя отець Віктор, наш капелан. Він же є і головним ініціатором цього проекту, – розповідає представник УНА-УНСО на Вінниччині Володимир Іващенко. – Багато військових зараз повертаються із зони АТО, тому вони приходитимуть молитися у цей храм. Споруда постане у пам'ять про наших предків та загиблих героїв.
копія суботівської церкви у Вінниці фото

Міськрада, щоправда, ще не виділила землю на культову споруду, але вже подані відповідні документи до органу місцевого самоврядування.


Фото: УНА-УНСО Вінниччини у соціальній мережі Facebook

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  ДУХОВНІСТЬ

  наступна публікація Вінничани попрощалися із загиблими волонтерами

  попередня публікація Гуцули у Вінниці рятують Миколаївську церкву