Леон Дубравський фото

Вінницьку Раду Церков вперше очолив католик

11 грудня 2015, 18:22

Вінницька Рада Церков отримала нового очільника

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьку Раду Церков вперше очолив католик

    Додати коментар


Вінницька Рада Церков отримала нового очільника. На останньому в цьому році засіданні всіх релігійних конфесій області 13 духовних лідерів обрали голову свого дорадчого органу. Ним став представник римо-католицької церкви, Кам'янець-Подільський єпископ Леон Дубравський.

Зважаючи на те, що голосування відбувалося в умовах таємності, про його результати Vlasno. Info проінформував голова управління ОДА у справах національностей та релігій Ігор Салецький.

– Вибори відбувалися абсолютно таємно, – заявив він. – Всі 13 членів Ради Церков обирали собі нового голову без зайвих осіб.

Зазначимо, що Рада Церков була реанімована в області в 2013 році. Два роки поспіль її очолював представник УПЦ МП митрополит Симеон, тож єпископ Дубравський є першим римо-католиком на цій посаді.

Таким чином, тепер в чималої католицької спільноти Вінниччини є привід для радості та гордості.


Фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення