тренінги для журналістів фото

Вінницьких журналістів навчали PR-стратегії, візуалізації даних та праву

Журналісти медіа-центру "Власно" під час серії тренінгів навчались шукати нові напрямки розвитку проектів, створювати інфографіку для матеріалів, орієнтуватися в юридичних тонкощах під час журналістських розслідувань

Vlasno.info
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьких журналістів навчали PR-стратегії, візуалізації даних та праву

  Vlasno.info   Додати коментар


Журналісти медіа-центру "Власно" під час серії тренінгів навчались шукати нові напрямки розвитку проектів, створювати інфографіку для матеріалів, орієнтуватися в юридичних тонкощах під час журналістських розслідувань, повідомляє Vlasno.info.

Серію з чотирьох тренінгів провели за підтримки гранту з організаційного розвитку ОГС, наданий Громадською організацією "Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину "Єднання".

Так, під час першого тренінгу "Комунікаційна та PR стратегія", який відбувся 12 квітня, журналісти разом з тренером Ганною Сюч вчились знаходити нові напрямки розвитку сайту та канали комунікації із читачами. Журналісти видання відзначили, що найбільш цікавим було наявність практичних завдань від тренерів.

— Завдяки тренінгу ми більше дізналися одне про одного. А інтерактивна гра, в ході якої ми розробляли стратегії розвитку сайту Vlasno.info та газети "Правди сила", дала змогу побачити потенціал наших видань, – поділилась враженнями Тетяна Щербатюк.
тренінги для журналістів фото
тренінги для журналістів фото

Знаходити ресурси для своїх проектів журналістів навчала 19 квітня вінницька громадська активістка Олена Регеша під час тренінгу "Написання проектів та залучення ресурсів від донорських організацій". Тренер розповіла про те, як правильно підходити до пошуку теми та проблематики проекту, формувати його ціль. Також – поділилась власним чималим досвідом в написанні грантових заявок, розповіла про вимоги грантодавців та "підводні камені", які варто оминати.

Які безкоштовні ресурси можна використовувати для візуалізації даних та створення інфографіки для матеріалів розповіла Євгенія Дроздова 21 квітня під час тренінгу "Візуалізація даних (інфографіка), робота з реєстрами".

— Цікавою була інформація щодо вимог до інфографіки: як зробити її простою, доступною, не перевантаженою і водночас інформативною та зрозумілою, — ділиться враженнями Тамара Тисячна. — Для себе зберегла список безкоштовних сайтів для створення інфографіки та алгоритм роботи з ними.
тренінги для журналістів фото
тренінги для журналістів фото

Під час завершального тренінгу "Журналістські розслідування" 4 травня юрист Людмила Опришко розповіла, як медійникам працювати над журналістськими розслідуваннями в правовому полі та уникнути позовів до суду.

— Ми детально проаналізували нормативно-правові акти, які регламентують діяльність журналіста, особливо під час судових засідань, – зазначила Людмила Кліщук. – Особливо сподобалось, що ми розглядали все на реальних прикладах тих справ, які вела сама пані Людмила. Вразило, що вона має величезний досвід таких справ, і відстоювала права журналістів навіть у Європейському суді.

Тренінги провели за підтримки гранту з організаційного розвитку ОГС, наданий Громадською організацією "Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину "Єднання".

Фото Vlasno.info


  Vlasno.info   11 трав. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення