У Вінниці провели першу конференцію Української жіночої демократичної мережі для депутаток і представниць органів місцевого самоврядування Вінницької області «Жінки в політиці: Сила в Єдності»

«Від збільшення частки жінок у політиці виграє усе суспільство» – вінницька депутатка

У Вінниці провели першу конференцію Української жіночої демократичної мережі для депутаток і представниць органів місцевого самоврядування Вінницької області «Жінки в політиці: Сила в Єдності»

Марина Годлевська
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Від збільшення частки жінок у політиці виграє усе суспільство» – вінницька депутатка

  Марина Годлевська   Додати коментар


27 червня 2018 року у Вінниці відбулась перша конференція Української жіночої демократичної мережі (УЖДМ) для депутаток і представниць органів місцевого самоврядування Вінницької області «Жінки в політиці: Сила в Єдності». Захід зібрав депутаток і представниць органів місцевого самоврядування міста Вінниці та Вінницької області. Він сприяв налагодженню їх діалогу з представницями органів місцевої влади для забезпечення гендерної рівності та просування реформ в Україні. Про це з місця події розповідає кореспондентка Vlasno.info.

konferenciya-z-genderu-14 1

Конференція складалась з трьох панелей: «Роль місцевих рад у просуванні гендерної рівності: досвід роботи депутатських груп на місцевому (Вінницька область) та національному рівні», «Гендерний вимір в освіті: можливості для місцевих рад» та «Жінки в авангарді медичної реформи: як досягти змін на місцевому рівні». Прийняли резолюцію щодо необхідності проведення членкинями Мережі широкої роз'яснювальної роботи щодо принципів, механізмів і етапів впровадження медичної реформи на місцях.

Депутатка Вінницької міської ради, заступниця голови УЖДМ Ганна Давиденко, яка наразі є учасницею проекту «Нові лідери» і займає лідерську позицію у напрямку «Стратегія» із проектом «Національна платформа політичної освіти жінок» запевняє, що «від збільшення частки жінок у політиці виграє усе суспільство!». Адже жінка це активність, безперервний рух, материнський інстинкт, принциповість і важливість втілення поставленої мети для найближчого майбутнього.

konferenciya-z-genderu-18 1

Всі учасниці форуму були дуже активними, тому охоче ділились власним досвідом, який підштовхував і надихав їх на прогресивну політичну діяльність, пошуки рушійних сил – позицію змін.

Як відомо, у країнах ЄС питання гендерної рівності стоїть досить гостро. особливо в деяких сферах. Досі на жінок покладається більша частина сімейних обов'язків. Крім того, є значна різниця в оплаті аналогічної праці жінок і чоловіків. 

За словами першого заступника голови Єврокомісії Франса Тіммерманса, прогрес у питанні рівності між жінками і чоловіками на місцях залишається досить повільним. 

Єврокомісари погоджуються, що для успішного вирішення гендерного питання потрібні нові законодавчі інструменти.

Адже 44 % європейок віком 30-34 мають університетські дипломи, тоді як чоловіки відповідного віку лише 34%. Втім, на відповідальних посадах мало представлені. І отримують на цих посадах менші за розміром зарплати, ніж чоловіки. Причому, така ситуація стосуєьться усього Євросоюзу.

Більш детально з програмою усіх болючих питань можете ознайомитись за посиланням прямого ефіру з конференції «Жінки в політиці: Сила в Єдності».

Захід відбувся за участі координаційної ради УЖДМ, представників Вінницьких обласних на міських департаментів освіти та охорони здоров'я, а також експерток жіночих громадських організацій. Конференцію привітала радниця Вінницького міського голови Світлана Сулімова.

konferenciya-z-genderu-2 1

konferenciya-z-genderu-3 1

konferenciya-z-genderu-6 1

konferenciya-z-genderu-9 1

konferenciya-z-genderu-12 1

konferenciya-z-genderu-20 1

konferenciya-z-genderu-21 1

konferenciya-z-genderu-23 1

Фото надала Юлія Піскунова


  Марина Годлевська   27 черв. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення