У Вінниці хочуть створити першу в Україні  Раду при судах

Вінничани хочуть давати поради суддям

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани хочуть давати поради суддям

    Додати коментар


Сьогодні відбулось засідання громадськості разом із головою апеляційного суду Вінницької області. Мета зустрічі – звіт голови суду перед громадою, а також вирішення ряду питань пов'язаних із судовою системою на Вінниччині. Така зустріч сподобалась громадським активістам, більше того, було запропоновано створити Громадську Раду при судах. Про легітимність створення і роботи якої вивчатиметься питання найближчим часом.

– У нас є питання до суду в Чечельнику, в Бару та Тростянці. Ми будемо розбиратись із корумпованими суддями, але ми реагуємо тільки на конкретні звернення де зазначені конкретні факти. Останнім часом ЗМІ цькують суддів, – сказав голова суду Петро Кучевський, а потім додав – Рада суддів звернулась до Президента України, щоб вчинив певні дії і судочинство належним чином запрацювало.
Zustrich1
Про які дії йшла мова Кучевський не уточнив. Однак, декларував відкритість перед громадою, обіцяв що всі судді, що порушували закон підуть під люстрацію, якої вони не бояться.

– Це все добре, але чому з реєстру позникали справи стосовно майданців, Барцьося наприклад? Дуже схоже, що судді вже готуються вберегти свою «шкуру» і вийти сухими з води, – запитали учасники засідання.
Zustrich2
Також громадські активісти розповіли, що мають дуже багато запитань до судді міського суду Ірини Курбатової. За їх словами, вона неодноразово порушувала процедуру судового засідання і тепер на неї також напишуть скаргу. Представники самооборони, яких в залі виявилась більшість, надали свої пропозиції.

– Саме у Вінниці варто, щоб активно розпочав свою роботу суд присяжних. Думаю тоді питання корупції та заангажованості відпадуть самі собою, – зазначив представник самооборони вінницької області Евген Загородній.

Фото Михайла Рюхова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення