Вінницька райрада фото

Районну стипендію в обдарованих учнів можуть забрати за погану поведінку

11 квітня 2016, 19:30

Успішні та обдаровані школярі Вінницького району отримуватимуть стипендію з районного бюджету

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Районну стипендію в обдарованих учнів можуть забрати за погану поведінку

    Додати коментар


Успішні та обдаровані школярі Вінницького району отримуватимуть стипендію з районного бюджету, інформує Vlasno.info. Відповідне рішення прийняли депутати на 7 сесії 7-го скликання.

Стипендію на основі рішення педагогічної ради працівників закладів, у яких навчається дитина, призначатимуть переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних та районних олімпіад, конкурсів, змагань, спортивних турнірів, тощо. Також винагороду зможуть отримати лідери та активісти учнівського самоврядування, принаймні, ті з них, які мають нагороди за активну громадську діяльність.
сесія Вінницької облради фото

Розмір стипендії традиційно визначатимуть залежно від рівня досягнень, але недисципліновані стипендіати можуть і позбутися фінансових заохочень за порушення Статуту навчального закладу. Це нововведення застосовують уперше.

За інформацією голови освітньої комісії Вінницької районної ради Тетяни Закревської, торік на стипендії для учнів та вихованців загальноосвітніх та позашкільних закладів, з районного бюджету витратили 80 тисяч гривень.
Тетяна Закревська фото

— Цього року закладено майже 85 тисяч гривень, але остаточний список стипендіатів ще на стадії формування, адже щойно завершився весняний етап олімпіад. Торік сума сягала 80 тисяч гривень, — говорить Тетяна Петрівна.

Виплати обдарованим учням проводяться щомісячно протягом календарного року.

Нагадаємо, днями учні вінницького ліцею №7 відвідали обласну раду з екскурсією.

Фото Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення