школа фото

Вінницькі учні можуть залишитися без підручників і наступного року

05 червня 2016, 18:00

Школярів 4-7 класів стовідсотково забезпечать книжками лише з основних предметів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі учні можуть залишитися без підручників і наступного року

    Додати коментар

Школярів 4-7 класів стовідсотково забезпечать книжками лише з основних предметів

Наступного року восьмикласники навчатимуться за новими підручниками. Про це Vlasno.info дізналося зі слів директора департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігоря Івасюка.

Причиною тому нова навчальна програма для учнів 8 класів.

Директор обласного департаменту зауважив, що для області необхідно замовити 274 тис. підручників для 8 класів.
Ігор Івасюк фото

– Відбирали підручники наші педагогічні працівники, – повідомив він. – Створені спеціальні експертні комісії. Вони відбирали найбільш якісні, адаптовані до навчальних програм і зручні у використанні підручники.

Головний освітянин області висловив сподівання, що підручники для 8 класів школи отримають до нового навчального року.

Разом з тим, він зауважив, що минулий навчальний рік був досить складним для учнів. Через зволікання міністерства освіти і науки, підручники вчасно не надрукували. Дітям довелось навчатися за їх електронними версіями або ж купувати книжки за власні кошти.

Ігор Івасюк повідомив, що наразі область отримала 235 тис. підручників для учнів 4-7 класів, що складає близько 50% від потреби.

– Ми плануємо отримати другу половину підручників, – зазначив директор департаменту. – Відповідні кошти виділені в сумі 3,1 млн. гривень. Завершуємо підписання угод про придбання підручників з нашими видавництвами. Враховуючи можливості державного і місцевого бюджетів, в першу чергу, замовили підручники з основних предметів — з української мови і математики, фізики, географії. Ці закупівлі сподіваються здійснити до 1 вересня.

Нагадаємо, напередодні минулого навчального року батьків вінницьких школярів запевняли, що до першого вересня підручники надійдуть у школи і їм не доведеться витрачати власні кошти на їх придбання. Втім, поставки підручники переносили тричі. Згодом виявилось, що отриманих недостатньо. Забезпечили ними лише учнів 4-7 класів з соціально незахищених сімей. 

Фото: bdpu.edukt.od.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення