Уряд зобов’яже українців співати державний гімн

Уряд зобов’яже українців співати державний гімн

20 грудня 2016, 15:50

Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо популяризації державних символів України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Уряд зобов’яже українців співати державний гімн

  адміністратор   Додати коментар


Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо популяризації державних символів України та виховання поваги до них у суспільстві, повідомляє Vlasno.info з посиланням на сайт Osvita.ua.

Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Урядовий документ містить перелік заходів, що мають здійснюватись з цією метою органами державної влади, зокрема, у навчальних закладах.

Серед учнівської та студентської молоді проводитимуть конкурси творчих робіт, присвячених державним символам України. На державному рівні відповідатимуть за їх проведення МОН, Мінкультури, Український інститут національної пам'яті та обласні державні адміністрації.

Крім того, Міносвіти і облдержадмністрації мають забезпечити дитячі садки, школи та позашкільні навчальні заклади необхідним обладнанням для куточків державних символів України.

Розпорядженням також визначено, що на державному рівні має бути започатковане обов'язкове виконання учнями та вчителями Державного Гімну під час підняття Державного Прапору України на початку та наприкінці кожного навчального року, а також під час проведення інших урочистих заходів.

Для популяризації державних символів України зніматимуть документальні і анімаційні фільми, соціальні ролики, закуповуватимуть літературу для бібліотек. Втім, чи пошириться дія цього документу на органи місцевого самоврядування, наразі невідомо. Тож, чи почують вінничани виконання гімну України в стінах сесійної зали Вінницької міської ради, залишається під питанням.

Фото: uainfo.org


  адміністратор   20 груд. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення