радіотелеграф фото

На Вінниччині готуватимуть військових радіооператорів

23 серпня 2017, 08:44

Громадськість області пропонує започаткувати курси військових радіооператорів на базі Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині готуватимуть військових радіооператорів

    Додати коментар

Громадськість області пропонує започаткувати курси військових радіооператорів на базі Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища. Коли саме і яким чином реалізуватиметься ця ініціатива дізнавався кореспондент Vlasno.info.

Українські військові нерідко стикаються на фронті з браком таких спеціальностей, як радіооператори. Не вистачає також тих, хто має навички зв'язківців та розуміється на обслуговуванні сучасної техніки пов'язаної із передаванням інформації. Саме з метою поліпшити ситуацію, яка загалом склалася в країні, на Вінниччині вирішили створити курси радіооператорів для молоді.
голова вінницької спілки «Всеукраїнська радіоаматорська ліга» Валентин Пращук фото
голова вінницької спілки «Всеукраїнська радіоаматорська ліга» Валентин Пращук, фото Богдана Новака

— Подібна ідея започатковувалася в рамках затвердження в області програми патріотичного виховання молоді, — пояснив голова вінницької спілки «Всеукраїнська радіоаматорська ліга» Валентин Пращук. — Зараз є багато можливостей реалізувати в цьому напрямку поповнення особового складу, яке буде готово виконувати необхідні в армії функції.

Створити ці курси запропонували на базі ДПТНЗ "Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище". Цікаво, що раніше подібні курси існували в часи СРСР на базі "ДОСААФ".
 
—Цю спеціалізацію ми маємо всіляко популяризувати серед нашої молоді, — вважає директор навчального закладу, в якому пропонують реалізувати освітню ініціативу Олександр Дмитрик. — А наше училище є, напевно, єдиним навчальним закладом такого типу, де на професійній основі існує навчання з обслуговування інформаційних систем та технологій. Нашим випускникам далі відкрита дорога і до політехнічних закладів і до військових спеціальностей.

Поки що освітянин припускає запровадження курсів з наступного року, оскільки керівництво області досі не виділило кошти на частину програми патріотичного виховання молоді.

—Свого часу я звертався і до облради, до губернатора, мав розмову з його заступником Андрієм Гижком. Не знаю, чи то таке патріотичне виховання на папері, чи дійсно бракує коштів. — розмірковує директор Дмитрик.

Поки що відомо, що Громадська рада при Вінницькі ОДА планує у вересні провести круглий стіл з обговорення нових курсів. Дата заходу поки що не відома.

Нагадаємо, на Вінниччині 300 дітей можуть стати дошкільнятами.

Головне фото: raditelegraf

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення