На перенавчання вчителів майбутніх вінницьких першокласників піде мільярд

На перенавчання вчителів майбутніх вінницьких першокласників піде мільярд

11 листопада 2017, 09:00

Мільярд гривень планує виділити держава на перепідготовку вчителів початкових класів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На перенавчання вчителів майбутніх вінницьких першокласників піде мільярд

    Додати коментар


Мільярд гривень планує виділити держава на перепідготовку вчителів початкових класів, що навчатимуть першачків з наступного навчального року за новим освітнім стандартом, повідомляє Vlasno.info.

Частину цих коштів витратять на зміцнення матеріально-технічної бази у перших класах, що навчатимуться за новою українською моделлю освіти.

Подробиці освітньої реформи та її пріоритети роз'яснив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк під час зустрічі із керівниками ЗМІ, що працюють на теренах Вінниччини.

Серед переваг нової моделі освіти очільник обласного департаменту освіти і науки назвав автономізацію навчальних закладів, яка, зокрема, передбачає, що працівників призначатимуть та звільнятимуть керівники цих закладів.

- Директор сам має визначати, хто в нього має працювати, - зазначив Івасюк.

Разом з тим, він підкреслив, що новий закон передбачає оприлюднення інформації, що стосується діяльності цих закладів. На їх сайтах або сайтах їх засновників мають оприлюднюватись такі дані як статут, кошторис, ліцензія, накази, штатний розклад закладу.

Відбудуться зміни і щодо проведення моніторингу якості навчальних досягнень учнів. Зокрема, наступного року Державна служба якості освіти здійснить моніторинг якості освіти у четвертих класах.

Державна служба моніторингу здійснюватиме і сертифікацію вчителів.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення