До Вінницького педуніверситету вчити українську приїхали китайці

На навчання до Вінницького педуніверситету приїхали студенти з Китаю

04 грудня 2017, 09:25

До Вінницького педуніверситету вчити українську приїхали китайці

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На навчання до Вінницького педуніверситету приїхали студенти з Китаю

  адміністратор   Додати коментар


Із 13 листопада до ВДПУ ім. М. Коцюбинського на навчання приїхали студенти з далекого зарубіжжя. Дев'ятеро студентів із різним міст Китайської Республіки - Нанкіна, Шанхая, Пекіна, - почали вивчення української мови в стінах педуніверситету. Мовні курси триватимуть 10 місяців. Після курсів студенти здаватимуть ЗНО з української мови та продовжуватимуть навчання у ВНЗ України. Про це повідомляє Vlasno.info  з посиланням на 33 канал.

"Це вперше за всю історію Педагогічного сюди завітали студенти з дальнього зарубіжжя. Раніше навчалися студенти з колишніх радянських республік, а от іноземних студентів у нас ще не було. Це перша група, яка складається з 9 людей — 7 хлопців і дві дівчини. Вони розселені в гуртожитках на загальних умовах, щоправда, для них підготовлені окремі кімнати. Українські ВНЗ зацікавлені в іноземних студентах, тому що це перспективно з точки зору розширення міжнародних зв'язків, налагодження комунікації з іншими країнами. І звісно, це перспективно з економічної точки зору. Як вже на сьогоднішній день показує досвід, студенти з великою зацікавленістю слухають, вони дуже організовані й дисципліновані", — розповідає проректор з науково-педагогічної роботи та освітньої інноватики Андрій Безуглий.
Самі ж студенти зазначають що Україна дуже привітлива, і комфортна для життя. Опікується новими студентами працівник з відділу міжнародних зв'язків Влад Приходько.

У педуніверситету з'явилася можливість співпрацювати з організацією "Шовковий шлях", де один із напрямків - це культурний розвиток і співпраця між Китаєм та Україною. У рамках цієї програми і почали розвивати цей напрямок — навчання китайських студентів в Україні, зокрема, у ВДПУ.
"Це перші ластівки, сподіваємось, в майбутньому кількість іноземних студентів у нас зростатиме ", - кажуть у педагогічному.

 

Фото: 33 канал


  адміністратор   04 груд. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення