На Вінниччині вже більше трьох років не можуть обрати директора Теплицького професійного аграрного ліцею.

На Вінниччині у студентів забрали землю «для навчання»

27 грудня 2017, 08:01

На Вінниччині вже більше трьох років не можуть обрати директора Теплицького професійного аграрного ліцею.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині у студентів забрали землю «для навчання»

    Коментарі (3)

На Вінниччині вже більше трьох років не можуть обрати директора Теплицького професійного аграрного ліцею. Студенти, які закінчують училище, отримують найактуальніші для села професії. Але відсутність керівника цього закладу ставить під загрозу рівень кваліфікації його випускників, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

– В аграрному ліцеї діти опановують професії тракториста, комбайнера, водія, електрика, повара та електромонтера. Варто зазначити, що навчання у цьому закладі доступне для тих, хто не може дозволити собі дороговартісне навчання в університетах, – каже голова Теплицької районної ради Тетяна Сокотнюк.

Викладачі розповіли, що в кінці квітня 2015 року передчасно пішов з життя колишній директор нашого навчального закладу Петро Федорович Гордійчук. З того часу виконує обов'язки директора Сергій Сокотнюк, який до цього працював у ліцеї недовгий термін заступником з виховної роботи.

– Теплицький ліцей випускає сильних фахівців. Ще два роки тому я сам дивувався досягненнями студентів: на виставки вони постійно привозили різноманітні сорти елітних овочів, які виводили самі. Тобто, в аграрному напрямку ще пару років тому цей ліцей був одним із найкращих, а наразі там панує хаос, – говорить перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

«Каменем спотикання» стала земля біля навчального закладу. Раніше студентів навчали працювати практично: засівати поле, проводити сівозміни, слідкувати за розвитком того чи іншого сорту рослин. Із тієї землі вони харчувались, залишки продавали, й на виручені кошти купували запчастини та техніку. Наразі ж техніки стало менше, а землю взяв в оренду місцевий аграрій. Депутат районної ради Володимир Токарчук припускає, що причина відсутності директора на посаді може бути вигідною тим, хто використовує цю землю.

– Мені боляче дивитись, у що перетворився цей ліцей за декілька років. Діти, які вчаться на спеціалістів у аграрній справі, мають отримувати багато практичних навичок. Багато з них приходять, аби пройти практику на моєму фермерському господарстві, і в мене аж «мову відіймає», коли я бачу, що рівень їхніх знань дуже низький. І вини дітей в цьому немає, адже у них немає практики для отримання цих знань, – розповідає Володимир Мефодійович. – Я почав вивчати це питання й дізнався, що землю, якою завжди користувались студенти, орендує один із місцевих аграріїв, і за її користування він сплачує мізер. Я сам аграрій, тому знаю, що із 430 гектарів підприємець отримує просто мільйонні прибутки, які недоотримує ліцей.

Щоб детальніше розібратися у цій ситуації, Vlasno.info намагався поспілкуватися із виконуючим обов'язки директора Сергієм Сокотнюком. Проте, він не зміг чітко прокоментувати, кому здали в оренду землю, на який термін та за яку плату, й просто відмовчувався. На питання, чому він за два роки не подавався на посаду директора та якою є процедура призначення, сказав:

– Є процедура, але я не знаю, якою вона має бути.

Vlasno.info й надалі слідкуватимемо за цією темою та ознайомить з новою інформацією своїх читачів. Крім того, Vlasno.info готовий вислухати та оприлюднити позицію всіх сторін, які задіяні в даному матеріалі.

Фото: udau.edu.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

Андрей Колос
+1 # Андрей Колос 04.01.2018, 19:50
Пане Мирослав Слободянюк Ви висвітлюєте неправдиву інформацію, взагалі (брехливу і заказну). Фото і те неправдиве (підставлене). Після такої публікації я перестаю вірити усім Вашим світлинам.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вадим Шмагалов
-2 # Вадим Шмагалов 28.12.2017, 08:45
Шановний трисімочний, а Вам нічого не здалось дивним в ситуаціі?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
777
+1 # 777 27.12.2017, 09:05
Те, що землею користується місцеве сільськогосподарське підприємство - це правда (це не законно). Але на цю землю також претендує голова ФГ "Токарчука В.М.", тому і пишуться ці заказні статті редакцією "Власно Інфо". На даний час в аграрному ліцеї достойний виконувач обов'язків директора, якого підтримує майже весь колектив навчального закладу. А пан Токарчук всіма силами хоче просунути свого кандидата, який потім дозволить користуватися йому землею, яка знаходиться у підпорядкуванні ліцею. Хотілось би звернутись до редакції "Власно Інфо" - не займайтесь "заказухою", бо залишетесь без читача.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення