студентів готуватимуть на замовлення фото

Новація від вінницької освіти: «регіональні замовлення» для бізнесу

21 лютого 2018, 13:34

Вже цього навчального року на Вінниччині планують запровадити "регіональні замовлення"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Новація від вінницької освіти: «регіональні замовлення» для бізнесу

    Додати коментар


Вже цього навчального року на Вінниччині планують запровадити "регіональні замовлення". Тобто, фахівців у навчальних закладах готуватимуть конкретно для підприємства або бізнес-структури. Про це Vlasno.info повідомив керівник Департаменту освіти та науки Вінницької облдержадміністрації Володимир Буняк.

– Райони мають сформувати певну систему щодо потребі у відповідних спеціалістах, - говорить він. - Для чого випускати щороку, наприклад, 300 трактористів, якщо стількох фахівців область не потребує? А так ми матимемо тих фахівців, які гарантовано отримають роботу.

За словами Володимира Володимировича, подібну програму збираються запровадити на всеукраїнському рівні.

– Такі "регіональні замовлення" повинні вирішити проблему нестачі робітничих спеціальностей. А ми, виходить, цю програму випереджаємо, - додає директор Департаменту фінансів Микола Копачевський. - На даний момент у нас активно розвивається напрямок садівництва. Тому деякі вінницькі коледжі вже отримали ліцензію на підготовку садоводів.

Для запуску цієї програми має бути підписана тристороння угода: між підприємцем, райдержадміністрацією та студентом. Вартість навчання компенсує замовник, а студент в разі відмови працювати у цього підприємця, повинен відшкодувати йому цю плату за навчання.

Отже, невдовзі нестача кадрів на виробництвах має бути вирішена.

Нагадаємо, на завод японського інвестора шукають 500 працівників

Фото: nubip.edu.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення