В університеті "Україна" проходили наукові дискусії та майстер-класи

Студенти вінницького ВУЗу показали інклюзію зблизька

18 травня 2019, 15:34

В університеті "Україна" проходили наукові дискусії та майстер-класи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Студенти вінницького ВУЗу показали інклюзію зблизька

  адміністратор   Додати коментар

У вінницькому інституті Університету "Україна" провели VI Міжнародно науково-практичну конференцію "Інклюзивна освіта: досвід і перспективи". Традиційно усім охочим пропонували поглянути зблизька на проблеми навчання, виховання та соціальної адаптації осіб з інвалідністю. Про це повідомляє Vlasno. info.

Для викладачів, психологів, соціальних працівників, громадських діячів було проведено майстер-класи "Інклюзивне навчання: основні принципи та дієві технології", "Психологічні особливості роботи з людьми із когнітивними порушеннями", "Українська жестова мова на кожен день". Загалом до активностей, крім студентства та викладачів Університету "Україна", долучилися понад 120 осіб з Вінниці, різних міст та селищ Вінниччини, Київщини, Львівщини, Луганщини, Франківщини, Хмельниччини.

ukraine 2 1

— Для Вінницького інституту Університету "Україна" та "Соціальної песпективи" інклюзія є загальною ідеєю та основним гаслом. Нам важливо максимально долучитися власними силами до формування інклюзивного суспільного простору на всіх рівнях, але насамперед ми прагнемо розвивати систему освіти й соціального захисту. Саме тому постійно організовуємо навчання, семінари, тренінги, різноманітні активності, покликані привернути увагу суспільства до проблем соціальної адаптації осіб з інвалідністю, полегшити поступ інклюзивного навчання, допомогти усім учасникам цього нелегкого процесу, – розповідає директорка Вінницького інституту та коледжу Університету "Україна", докторка педагогічних наук, депутатка Вінницької міської ради та голова ГО "Соціальна перспектива" Ганна Давиденко.

ukraine 5 1

У рамках конференції було презентовано виставку наукових здобутків Університету "Україна" "Інклюзивне навчання: вчимося у кращих", зокрема увазі громадськості було запропоновано колективну монографію "Теоретико-методологічні засади технології інклюзії у ЗВО", видану колективом авторів на чолі з президентом університет Петром Таланчуком. Кращі фахівці з інклюзивної освіти Університету "Україна" узагальнили двадцятирічний досвід упровадження новітніх технологій роботи з людьми з інвалідністю.

ukraine 4 1

До роботи конференції також долучилися українські та зарубіжні партнери. Професор Лайл Кауффман (США) розповів про особливості організації інклюзивного навчання в школах Сполучених Штатів. Унікальний досвід соціальної інклюзії та роботи з дітьми з розладами аутистичного спектру представили фахівці громадської організації "Inclusive Practice" (Грузія).

Тренер, психолог, координатор програми у Вінницької області Марія Горшкова презентувала можливості програми "International Child Development Programme". З виставкою-продажем інклюзивної літератури завітало видавництво "Дивогра".

Наталія Гайструк та Валентина Лосовська презентували унікальне краєзнавче авторське арт-видання "Путівник Вінниця ТОП 10", 5 примірників якого подарували в бібліотеку, а ще 5 примірників розіграли між присутніми. Один примірник поїхав до міста Луганська разом із чудовим доповідачем і практиком Катериною Сотниченко.

Читайте також, Інклюзія в теорії та на практиці: у Вінницю за досвідом з'їхались інші регіони

Хочете отримувати головні новини у месенджер? Підписутесь на наш Telegram.

Фото: Університет Україна


  адміністратор   18 трав. 2019 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення