школа фото

Вінницькі вчителі не готові працювати з особливими учнями

05 листопада 2015, 11:43

Педагогам, які працюють в інклюзивних класах, потрібно доплачувати

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі вчителі не готові працювати з особливими учнями

    Додати коментар

Кількість шкіл із інклюзивною формою навчання, яка передбачає навчання дітей з особливими потребами у звичайних класах серед звичайних дітей, потрібно збільшувати. Досвідом роботи з особливими дітьми президент благодійної організації благодійний фонд «Центр розвиток» Олеся Самойленко поділилась вчора під час міжнародної науково-практичної конференції у відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна». Проблеми «дітей дощу» і сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами, жінка знає на власному прикладі. Каже, що вчителі не готові до того, що в їх класах можуть бути такі діти, а модель надання освіти учням з особливими потребами взагалі відсутня.

Дітей відправляють в інклюзивні класи без відповідного супроводу, що може призводити до їх відставання. Тож, поки що такі учні перебувають переважно на домашній формі навчання, позбавлені спілкування з однолітками, ізольовані від соціуму.
прес-конференція щодо інклюзивної освіти у Вінниці фото
Фото Тетяни Куц


Олеся Самойленко пропонує укомплектувати штати шкіл з інклюзивними класами відповідними спеціалістами, ресурсними класами, в яких дитина з особливими потребами могла б відпочити, побути наодинці або попрацювати з психологом збільшити кількість шкіл, з інклюзивною формою навчання.

– Не можна навантажувати інклюзивною освітою одну школу, – вважає президент благодійної організації. – Потрібно, щоб такі школи були у кожному мікрорайоні.

Також Олеся Самойленко зауважила, що навантаження на вчителів, у чиїх класах навчаються діти з особливими потребами, дуже велике, тому потрібно продумати систему надбавок для таких фахівців.


Головне фото: kalushschool5.ho.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення