флешмоб на підтримку дітей з аутизмом у Вінниці фото

Заради «дітей дощу» у Вінниці провели синій флеш-моб

03 квітня 2016, 17:37

Вінничани долучились до міжнародного дня інформування про аутизм

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Заради «дітей дощу» у Вінниці провели синій флеш-моб

    Додати коментар

Вінничани долучились до міжнародного дня інформування про аутизм

Другий день поспіль у Вінниці тривають міжнародні дні інформування, присвячені дітям з аутизмом, повідомляє Vlasno.info. Ігри і розваги з аніматорами, творчі майстер-класи, аукціон, перегляд фільмів і синій флеш-моб — таку програму приготували своїм особливим дітям самі батьки. Допомогли їм у цьому волонтери і меценати.

флешмоб у Вінниці-аутизм-2

До участі у заходах запросили всіх, хто небайдужий до таких дітей. Не зважаючи на негоду, люди прийшли на заходи родинами, і навіть з маленькими дітьми. Багато хто одягнувся в символічний для "дітей дощу" синій одяг, аби підтримати родини, в яких виховуються такі діти.
Програму розпочали з флеш-мобу на Європейський площі. Учасникам акції роздали сині стрічки і сині повітряні кульки.

Цього дня ніхто з батьків цих особливих дітей не говорив про проблеми. Тендітні молоді жінки настільки сильні духом, що можна лише повчитися.

флешмоб у Вінниці-аутизм-3

Для того, аби не втрачати дорогоцінний час, більшість з них вимушені перекваліфіковуватись на логопедів і реабілітологів, щоб самотужки розвивати і адаптувати своїх дітей. Спеціалістів катастрофічно не вистачає.

Тривалий час органи освіти заплющували очі на проблеми навчання дітей з аутизмом. "Дітей дощу" не приймали до звичайних шкіл. Тому часто такі школярі перебували на індивідуальному навчанні або й взагалі не вчилися.

флешмоб у Вінниці-аутизм-4

– Я вважаю злочином те, що нашу дитину раніше не пускали до школи, - каже президент благодійної організації благодійний фонд «Центр розвиток» Олеся Самойленко. (Три роки поспіль батьки намагалися влаштувати сина до звичайної школи — авт.) - Зараз йому 11 років, а він лише у 1 класі. Він світиться від радості, що може навчатися разом зі всіма.

Керівник фонду вважає, що інклюзивне навчання, коли діти з особливими потребами навчаються у звичайному класі, дуже важливе.

– Дитина має право навчатись у звичайній школі, мати друзів, жити повноцінним життям, - переконана Леся Самойленко.

флешмоб у Вінниці-аутизм-5

флешмоб у Вінниці-аутизм-6

флешмоб у Вінниці-аутизм-7

флешмоб у Вінниці-аутизм-8

флешмоб у Вінниці-аутизм-9

Фото: Тетяна Куц

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення