шкільний автобус фото

На Вінниччині шкільні автобуси подорожчали на 200 тисяч

03 серпня 2016, 09:04

Громади закупили лише дев'ять автобусів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині шкільні автобуси подорожчали на 200 тисяч

    Додати коментар

Місцевим громадам Вінницької області цьогоріч вдалось придбати лише дев'ять шкільних автобусів через стрімке зростання ціни на транспортні засоби. Про це Vlasno.info повідомила заступник директора Департаменту освіти та науки Вінницької облдержадміністрації Олена Чорна.

– У лютому на сесії Вінницької облради проголосували за програму "Шкільний автобус" на умовах співфінансування 50 на 50,  каже вона. З державного бюджету на це виділили 36,6 мільйона гривень. Але тоді автобус коштував 1,2 мільйонів гривень, а зараз — 1,4 мільйонів гривень. Тому деякі місцеві ради не змогли вчасно закупити автобуси. Але вже подали документи на 15 тендерів. Тобто, до початку нового навчального року є надія отримати ще 15 автобусів. 

У Калинівці якраз й склалась ситуація, коли перший тендер не відбувся через підвищення вартості автобусів.

– На сесії Калинівської міськради виділили мільйон 200 тисяч гривень на закупку шкільного автобуса. Половину коштів йшло з місцевого бюджету завдяки його перевиконанню,  зазначає заступник голови Калинівської об'єднаної територіальної громади з питань економіки та бухгалтерського обліку Валентина Гордійчук.  Але на тендер подали дві пропозиції  1,32 мільйона та 1,37 мільйонів гривень. Ми їх були вимушені відхилити. Наступної сесії збільшили суму до 1,4 мільйона гривень. Чекаємо на проведення ще одного тендера.

На сьогодні Калинівка має 2 шкільних автобуса. Один обслуговує Дружелюбівську, інший  Калинівську школи.

Загалом по області курсує 328 автобусів, чверть з яких — орендовані.

Нагадаємо, потребують школи Вінниччини більше 100 автобусів

Фото: lip-rda.gov.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення